Zcela nový model MT-09 SP: nejradikálnější Yamaha Hyper Naked

Prémiová výbava a exkluzivní povrchová úprava

Temná strana Japonska

Nabídka modelu, objednávka, konfigurátor

Temná strana Japonska je od roku 2013 inspirací pro vývoj modelů Yamaha MT, které evropským jezdcům hledajícím adrenalin přinesly zcela novou úroveň vzrušení a dynamiky. Modely Yamaha MT jsou navrženy a vyrobeny lidmi, pro které jsou motocykly vším. Tyto modely vytvořily svou vlastní dynamickou kategorii Hyper Naked a představily obrovskému množství jezdců nový druh zážitku.

Díky výkonu motoru se spoustou točivého momentu, hbitému ovládání a přitažlivému naháčovému vzhledu je každý model MT navržen tak, aby poskytoval sportovní, vzrušující a obohacující jízdu, která prohloubí lásku každého motocyklisty k jízdě na dvou kolech. Od uvedení prvního modelu MT před sedmi lety se jich v Evropě prodalo již přes čtvrt milionu. Řada Yamaha Hyper Naked pomáhá učinit z ježdění na motocyklu ještě více vzrušující, přístupnější a atraktivnější životní styl.

Nový model MT-09 SP: ostřejší, chytřejší a exkluzivnější

Díky svému zcela novému motoru a podvozku a radikálnímu novému nekrytému provedení, které odhaluje jeho brutální a svalnatý vzhled, je model MT-09 pro rok 2021 dosud nejčistším a nejzajímavějším Hyper Naked motocyklem. Ale pro ty jezdce, kteří požadují nejvyšší výbavu, stvořila Yamaha model MT-09 SP, což je ještě ostřejší, chytřejší a exkluzivnější motocykl s agresivní povrchovou úpravou v duchu supersportu a s prémiovým odpružením.

Speciální barvy a grafika SP

Exkluzivní nové barevné provedení modelu MT-09 SP s názvem Icon Performance se inspiruje modelem R1M a má modročerné vícetónové barevné schéma na palivové nádrži a vzduchových potrubích, což tomuto špičkovému Hyper Naked motocyklu propůjčuje ještě agresivnější a exkluzivnější vzhled. Prémiovou povrchovou úpravu doplňuje hladká hydrografika a barvy ve stylu supersportu posilují ryze sportovní charakter motocyklu a zdůrazňují úzké technologické vazby s modelem R1M, což je nejpokročilejší závodní motocykl, který Yamaha kdy vyrobila.

Systém tempomatu

Kromě komplexních elektronických systémů podpory jízdy, které jsou součástí standardního modelu MT-09, je prémiový model MT-09 SP navíc vybaven systémem tempomatu, který zvyšuje celkový zážitek z jízdy.

Pro uvolněnější jízdu po dálnici si mohou jezdci na modelu SP tento systém tempomatu aktivovat při rychlostech nad 50 km a na 4. a vyšším rychlostním stupni. Po nastavení lze rychlost zvyšovat v krocích po 2 km/h jedním stisknutím spínače nebo ji lze přidržením spínače zvyšovat plynule. Systém se vypne při použití brzd, spojky nebo plynu. Kromě toho, že tempomat modelu SP usnadňuje jízdu na delších cestách, se také jedná o užitečnou funkci, která může jezdcům pomoci dodržovat rychlostní limity, aniž by museli neustále kontrolovat tachometr.

Prémiový balíček předního odpružení KYB®

Prémiová vidlice KYB® s 41mm trubkami s odolnou povrchovou úpravou DLC (Diamond Like Coating), která zajišťuje ultra hladký a citlivý chod odpružení, umožňuje plně nastavit předpětí a tlumení odskoku a komprese, což jezdci na modelu SP umožňuje dokonale motocykl vyladit pro různé jízdní situace. Kromě toho je tato ultramoderní přední vidlice také vybavena seřízením nízkorychlostní a vysokorychlostní komprese pro přesné vyladění odpružení.

Zadní tlumič Öhlins

Aby dobře spolupracovalo s vysoce kvalitním předním odpružením, je zadní odpružení osazeno prémiovým zadním tlumičem Öhlins. Toto zadní odpružení, exkluzivní pro model SP, nabízí jezdci plně nastavitelné tlumení komprese a odskoku a je vybaveno dálkovým nastavením předpětí, které umožňuje rychlé a snadné nastavení, čímž do třídy Hyper Naked přináší přesnost řízení známou ze světa supersportů.

Dvojitě prošívané sedlo

Exkluzivní sedlo modelu MT-09 SP s dvojitým kontrastním prošíváním bylo vyvinuto, aby jezdci poskytovalo bezkonkurenční pocit splynutí s tímto prémiovým Hyper Naked motocyklem. Tvar sedla a palivové nádrže byly, stejně jako celková ergonomie, vyvinuty přístupem Kanno Hyoka , což znamená hodnocení výkonu motocyklu na základě postřehů a zpětné vazby testovacích jezdců. Tento náročný proces zajišťuje, že hotový výrobek zlepšuje celkový zážitek z jízdy.

Kyvná vidlice z eloxovaného kartáčovaného hliníku

Dalším prvkem, který je exkluzivní pro MT-09 SP, je kyvná vidlice s nádhernou povrchovou úpravou – speciálním kartáčovaným a eloxovaným povrchem, který dokonale doplňuje nový rám Crystal Graphite. Spolu s dalšími jedinečnými detaily, jako je žlutá pružina na zadním tlumiči Öhlins a černé hnací řetězové kolo, posiluje kyvná vidlice modelu SP prémiový pocit a ryzí sportovní charakter tohoto špičkového Hyper Naked motocyklu.  

Speciální součásti podvozku modelu SP

Speciální prvky modelu SP, jako jsou eloxovaná černá řídítka a páky, průhledné kouřové přední a zadní nádržky na brzdovou kapalinu a černé hnací řetězové kolo, dále potvrzují status modelu MT-09 SP jako nejexkluzivnějšího Hyper Naked motocyklu ve své třídě.

Technické údaje modelu MT-09 SP

Speciální prvky SP:    

  • Speciální barvy „Icon Performance“ inspirované modelem YZF-R1M
  • Systém tempomatu
  • Prémiový balíček předního odpružení KYB®
  • Zadní tlumič Öhlins
  • Dvojitě prošívané sedlo
  • Kyvná vidlice z eloxovaného kartáčovaného hliníku
  • Eloxované černé páky, řídítka a černé zadní řetězové kolo
  • Průhledné kouřové přední a zadní nádržky na brzdovou kapalinu

Prvky MT-09 SP a MT-09:

  • Nový řadový 3válcový motor, 889 ccm, 4 ventily, DOHC, chlazený kapalinou, EU5
  • Více výkonu v celém rozsahu otáček
  • 7% zvýšení maximálního točivého momentu při nižších otáčkách
  • Zvýšení maximálního výkonu o 4 k
  • Nový o 2,3 kg lehčí hliníkový podvozek Deltabox litý pod tlakem metodou CF
  • Nižší hmotnost s provozními náplněmi, 189 kg, což představuje snížení o 4 kg a nejnižší hmotnost ve třídě 900ccm naháčů
  • Kratší rozvor pro dynamičtější ovládání
  • Nová lehká hliníková kyvná vidlice
  • Holý a krásný „nekrytý“ styl nové generace MT
  • Prémiová kvalita celého provedení s povrchovou úpravou rámu Crystal Graphite
  • Plně LED osvětlení s klasickou ikonou této značky ve tvaru Y vpředu a vzadu
  • Nový systém rychlořazení s funkcí řazení nahoru a dolů
  • Zdokonalená asistenční antihoppingová kluzná spojka
  • Lehká a kompaktní nová 6osá inerciální měřicí jednotka (IMU)
  • Systémy podpory jízdy sledující náklon: TCS, SCS a LIFt se třemi úrovněmi intenzity zásahů
  • Systém ABS a Brake Control (BC)
  • Systém D-MODE s přepínatelnými provozními režimy motoru
  • Nová ultralehká 17palcová kola SpinForged s 10 paprsky
  • Větší zadní pneumatika 180/70-17 s přední pneumatikou 120/70-17
  • Plnobarevné 3,5palcové TFT přístroje s dálkovým spínačem na řídítkách
  • Radiální přední hlavní válec, 298mm dvojité přední kotouče

Barvy, dostupnost a cena

Nový model MT-09 SP bude k dispozici v exkluzivní barvě Icon Performance. Dodávky evropským prodejcům Yamaha budou zahájeny od března 2021.

Originální příslušenství Yamaha a oblečení MT

Yamaha nabízí širokou škálu originálního příslušenství určeného pro nový model MT-09 SP, které každému majiteli umožní postavit si svůj vlastní stroj. Neustále rozšiřované portfolio zahrnuje součásti, které zvyšují výkon, ochranu a pohodlí, i kosmetické komponenty, které podtrhují image motocyklu.