Yamaha uvádí na trh tři nová elektrokola vlastní značky určená pro segment horských kol, gravel kol a městských kol

Yamaha uvádí na trh tři nová elektrokola vlastní značky určená pro segment horských kol, gravel kol a městských kol

Nové období osobní mobility na dvou kolech s nulovými emisemi

Jako jeden z lídrů v oblasti osobní mobility na zemi, ve vodě i na sněhu mění společnost Yamaha navždy tvář světa motocyklů, lodí a vodních a sněžných skútrů s novými nevídanými a zcela revolučními designy a koncepty.

Společnost Yamaha se snaží tvořit nové inovativní produkty, které dokáží tisícům zákazníků z celého světa zajistit vzrušující a inspirativní zážitek, který jim změní celý jejich život. Díky své téměř 70leté slavné historii si značka vybudovala pověst prvotřídní kvality, pozoruhodného výkonu a špičkového designu. Yamaha je tímto plně připravena vykročit k elektrické budoucnosti s novou generací designů pro nebývalý pocit svobody a radosti.

Yamaha: Průkopník v oblasti elektrokol od roku 1993

Před téměř 30 lety uvedla společnost Yamaha na trh první sériově vyráběné elektrokolo na světě. Původní model Yamaha PAS byl původně určen pro dojíždění za prací a nákupy a představil revoluční novinku, která se do historie zapsala jako jiskra, která rozhořela veškerý zájem o elektrokola. Zkušenosti s modelem PA26 nasměrovaly společnost Yamaha na cestu, která je po třech desetiletích dovedla do pozice významného výrobce elektrokol pro japonský trh, stejně jako klíčového výrobce systému eBike, který využívá celá řada stávajících elektrokol na evropském trhu.

Na cestě do světa dvoukolových elektrovozidel

Switch ON, tedy strategie oznámena společností Yamaha na začátku r. 2022, předznamenává vstup společnosti do světa osobní elektromobility a podtrhává její ambice stát se lídrem na trhu dvoukolových elektrovozidel. Připravovaná řada elektrokol, skútrů a rychlostních elektrokol Yamaha má za úkol inspirovat novou generaci zákazníků hledajících osobní dopravní prostředky s nulovými emisemi pro sport, volnočasové aktivity a dojíždění s dalším rozměrem pro osobní mobilitu.

MORO 07, WABASH RT a CROSSCORE RC: 3 nová elektronická kola Yamaha pro r. 2022

Začala se psát jedna z nejzajímavějších nových kapitol v historii společnosti Yamaha, protože v roce 2022 budou představeny tři netrpělivě očekávané nové modely elektrokol pro segment horských kol, gravel kol a městských kol.

Zkušenosti společnosti s výrobou elektrokol a kompaktních pohonných jednotek jsou skutečně bezkonkurenční a nová řada produktů Yamaha plně využívá pohonné jednotky řady PW a nese dynamickou DNA své společnosti.

Modely Moro 07, Wabash RT a CrossCore RC budou k dispozici výhradně prostřednictvím sítě prodejců Yamaha Powered Two Wheel a jsou určeny širokému spektru jezdců, ať už se jedná o stávající majitele motocyklů a skútrů Yamaha oceňující hodnoty této značky, nebo zákazníky hledající dobrý poměr ceny a výkonu v kombinaci s důvěryhodnou technologií.

Yamaha MORO 07: Jízda bez hranic

Moro 07 je prémiové elektro horské kolo Yamaha s jedinečnou konstrukcí šasi s Dual Twin rámem a pohonnou jednotkou PW-X3 s vysokým točivým momentem, kdy vše bylo vyvinuto ve vzájemné harmonii s cílem zajistit kultivovaný výkon i pro ty nejnáročnější horské traily.

Okamžitě dostupný výkon

Nová generace PW-X3 je nejmenší, nejlehčí a nejvýkonnější pohonnou jednotkou společnosti Yamaha s hmotností pouhých 2,75 kg a extrémně kompaktní konstrukcí pro nejlepší Q-faktor, se kterou jezdci snadno dosáhnou nejlepšího výkonu. Klíčovou vlastností jednotky PW-X3 je technologie Zero Cadence přinášející okamžitý výkon od sebemenšího sešlápnutí pedálu, díky které má jezdec fantastickou výhodu i v těch nejnáročnějších podmínkách.

Tato špičková pohonná jednotka s výkonem 85 Nm nabízí vynikající poměr točivého momentu a hmotnosti a zajistí vysoký výkon při šlapání do prudkých kopců a písčitého či blátivého terénu.

Významnou charakteristikou modelu Moro 07 je způsob, jakým pohonná jednotka PW-X3 poskytuje pocit lehkosti při rychlostech nad 25 km/h. Toho bylo dosaženo použitím nově vyvinutých převodů a volnoběžek snižujících mechanické ztráty a nabízejících přirozený pocit a reakci při šlapání ve vyšších rychlostech.

Unikátní rám Dual Twin

Toto kvalitní elektro horské kolo bylo navrženo tak, aby nabídlo vynikající jízdní vlastnosti, díky kterým se může jezdec soustředit na nové výzvy v nejnáročnějším terénu od technických tratí až po rychlé sjezdy. Klíčovým prvkem je jedinečný Dual Twin rám se dvěma horními a dolními trubkami, které byly navrženy s cílem zajistit precizní vyvážení tuhosti pro bezpečné ovládání šasi a dostatečnou zpětnou vazbou z povrchu.

Dual Twin šasi u modelu Moro 07 bylo navrženo společně s pohonnou jednotkou PW-X3, což umožnilo vzniknout prvnímu holisticky navrženému elektro horskému kolu. Kompaktní rozměry a nízká hmotnost pohonné jednotky pak umožnily inženýrům ve společnosti Yamaha dosáhnout ideálních rozměrů šasi a vynikající světlé výšky a kompaktního rozvoru pro ještě větší obratnost.

Prémiové vybavení

Malé fyzické rozměry modelu PW-X3 umožnily dosáhnout nového inovativního systému zadního odpružení se zdvihem 150 mm a systému RockShox Super Deluxe Select +, který se nachází mezi dvěma horními trubkami. Vidlice RockShox LYRIK SELECT Charger nabízejí 160mm zdvih a s ním i jistotu kvalitního předního odpružení. Pláště Maxxis s rozměry 27,5 x 2,6 palce se pak postarají o potřebnou trakci a pružnost nezbytnou pro efektivní jízdu a vysokou míru zpětné vazby povrchu. Brzdy Magura MT5 nabízejí citlivý výkon a pro převody se používá prémiové Shimano XT 1 x 12 pro kultivované řazení a efektivní pohon.

Interface X s připojením k chytrému telefonu

Rozhraní Yamaha Interface X v krku vidlice zachová úhlednost řídítek a je vybaveno ergonomickými tlačítky pro asistenční režimy, barevným indikátorem asistenčních režimů a indikátorem kapacity integrované 500Wh baterie Yamaha. Technologie Bluetooth® Low Energy umožní připojit chytrý telefon prostřednictvím kompatibilních aplikací, zatímco rozhraní Interface X je kompatibilní s mnoha značkami cyklopočítačů.

Barvy a velikosti

Moro 07 je k dispozici ve 3 velikostech a v barvě Icon Blue a Raven / Silver.

Technické údaje modelu MORO 07

Navrženo i pro ty nejnáročnější horské terény a traily.

Dynamické DNA společnosti Yamaha

Holistický vývoj pohonné jednotky a šasi

Dual Twin rám Yamaha s dvojitou horní a dolní trubkou

Kompaktní a lehká pohonná jednotka PW-X3 – pouhých 2,75 kg

Technologie Yamaha Zero Cadence

Vysoký výkon při vysoké kadenci

Technologie Quad Sensor

Točivý moment 85 Nm

Kompaktní Q-faktor

Integrovaný snímač rychlosti

Režim automatické podpory

Funkce Walk Assist

Přímý konektor

23,9 kg při velikosti M

Yamaha Lithium Ion 500Wh, 36V, 13.4Ah

Yamaha Interface X umožňuje připojení chytrého telefonu

RockShox LYRIK SELECT RC 160mm stroke 37mm offset

RockShox SUPER DELUXE SELECT+ RT 210X55 DEBONAIR YAMAHA tuning

Magura MT5 with 203mm Storm CL rotors. 4-Piston

Shimano M8100 XT 1x12 drivetrain

Front: Maxxis Minion DHF New EXO+ /3C MaxxTerra 27.5x2.6, Rear: Maxxis Rekon New EXO+/3C MaxxTerra 27.5x2.6

Ve třech velikostech

Icon Blue

Raven / Silver

Yamaha Wabash RT: Stylová všestrannost

Yamaha Wabash RT je nové elegantní gravel kolo určené jezdcům, kteří si cení zábavy, svobody a kamarádství na cestách. Skutečná krása Wabash RT spočívá v tom, že si jezdci mohou vyjet z města nebo předměstí, objevovat nová zákoutí a užívat si každou vteřinu jízdy – protože samotná cesta je cíl.

Příjemná jízda se snadným ovládáním

Wabash RT těží z elegantního designu rámu s novou geometrií navrženou tak, aby poskytovala jistou a příjemnou jízdu s lehkým pocitem na asfaltu i šotolině.

Maximální moment 70 Nm je dílem nejprodávanější pohonné jednotky Yamaha PW-ST, jejíž technologie Zero Cadence zajistí pohonnému ústrojí plynulý točivý moment ihned, jakmile zaznamená sešlápnutí pedálu. Jezdci na kole Wabash RT ocení také režim automatické podpory, který využívá technologii Quad Sensor a Inclination Sensor pro zajištění dodatečného výkonu při jízdě do kopce nebo proti větru.

Elegantní styl

Ergonomie šasi pro pohodovou a pohodlnou jízdu a nastavitelná: teleskopická sedlovka 60 mm (L/M), 40 mm (S) + 40 mm umožňuje dosáhnout nejlepší polohy podle jeho postavy a stylu jízdy. Kola a pneumatiky jsou připraveny pro proměnu na bezdušovou verzi a integrovaná baterie s kapacitou 500 Wh a kompaktní pohonná jednotka dokonale ladí s rámem a dodávají tomuto novému gravel kolu elegantní vzhled.

Holistický vývoj s fantastickým poměrem ceny a výkonu

Šasi a pohonná jednotka všech elektrokol Yamaha, jakož i modelu Wabash RT, byly vyvinuty společně s cílem dosáhnout co nejlepší rovnováhy mezi výkonem a jízdními vlastnostmi šasi. To bylo klíčovým faktorem pro zajištění přirozeného, příjemného a radostného zážitku z jízdy na kole Wabash RT.

Toto nové gravel kolo nabízí zajímavé technické parametry za rozumnou cenu a je tak atraktivní volbou pro každého, kdo ocení skutečnou hodnotu osvědčeného designu a výrobních schopností značky Yamaha.

Jednoduché rozhraní

Displej A společnosti Yamaha byl navržen tak, aby vyhovoval potřebám gravel jezdců, a nabízí snadno čitelné základní informace na jednoduchém velkoformátovém displeji LCD s rychloměrem, ukazatelem kapacity baterie, nastavením režimu asistence, měřičem ujeté vzdálenosti, počítadlem kilometrů a dojezdem. Režim asistence lze navíc pro ještě větší pohodlí změnit stisknutím tlačítka.

Barvy a velikosti

Wabash RT je k dispozici ve 3 velikostech a v barvě Blue Steel.

Technické údaje modelu Wabash

Krásný styl, který se snoubí s funkčností

Zábavná jízda, snadné použití na silnici i šotolině

Elegantní a moderní design rámu

Nová geometrie šasi

Nejprodávanější pohonná jednotka PW-ST s nízkou hlučností – pouhých 3,4 kg

Režim automatické podpory

Inclination Sensor

Snadno použitelné rozhraní Display A

Technologie Yamaha Zero Cadence

Technologie Quad Sensor

Maximální točivý moment 70 Nm

21,4 kg při velikosti M

Yamaha Lithium Ion 500Wh, 36V, 13.4Ah

Displej A

Shimano GRX

Elegantní a moderní design rámu

Nová geometrie s charakteristikami, které kladou důraz na pohodlí jezdce

Ve třech velikostech

Blue Steel

Yamaha CROSSCORE RC: Pro každý den, pro každého.

Funkční stylové všestranné univerzální kolo CrossCore nabízí vynikající hodnotu a špičkový výkon a bylo navrženo jako ideální řešení pro každodenní použití bez ohledu na věk.

Skutečná alternativa k autu

CrossCore je dostupné univerzální jízdní kolo pro široké spektrum zákazníků, převážně pak z městského prostředí, kteří chtějí změnit svůj životní styl a uvažují o dojíždění na kole namísto autem nebo veřejnou dopravou. Díky řadě snadno připojitelných trekingových doplňků je CrossCore RC ideálním kolem pro jednodenní výlety do přírody nebo i delší tratě.

Špičková technologie Yamaha

Yamaha CrossCore RC využívá celou řadu pokročilých technologií, které naleznete u některých prémiových elektro horských kol, jako je např. technologie Yamaha Zero Cadence či automatický režim asistence se snímačem náklonu, se kterým bude vaše jízda ještě snadnější a příjemnější, zejména pak při stoupání a při jízdě proti větru.

Pohon je převáděn kvalitním řetězem Shimano SL-M2010-9R z nejprodávanější pohonné jednotky PW-ST s nízkou hlučností a maximálním točivým momentem 70 Nm s napájením z baterie s kapacitou 500 Wh pro skutečně vysoký výkon na silnici i v terénu.

Chytře a jednoduše

Elegantní design dodává kolu jednoduchý vzhled, který ocení celá řada dojíždějících jezdců, kteří dávají přednost nenápadnému stylu. Funkčnost je navíc doplněna rozhraním Yamaha Display A se základními informacemi dostupnými na velkoformátovém displeji.

Osobní mobilita s nulovými emisemi

Díky snadnému ovládání, široké nabídce volitelného příslušenství pro treking a dojíždění a skvělému poměru ceny k výkonu je model CrossCore RC mimořádně zajímavou volbou pro každého, kdo hledá řešení každodenní osobní mobility s nulovými emisemi.

Barvy a velikosti

CrossCore RC se prodává ve 3 velikostech a v barvách Shiver White a Urban Sage.

Technické údaje

Funkční, všestranné a cenově dostupné univerzální řešení

Každodenní použití pro každého

Skvělý poměr cena/výkon

Chytré provedení i vzhled

Nejprodávanější pohonná jednotka PW-ST – pouhých 3,4 kg

Design s nízkou hlučností

Režim automatické podpory

Inclination Sensor

Technologie Yamaha Zero Cadence

Technologie Quad Sensor

Maximální točivý moment 70 Nm

23,9 kg při velikosti M

Yamaha Lithium Ion 500Wh, 36V, 13.4Ah

Displej A

Shimano Alivio

2 barevné varianty Shiver White a Urban Sage

Ve třech velikostech

Cena a dostupnost

Nové modely Moro 07, Wabash RT a CrossCore RC budou na vybraných trzích v Evropě dostupné od konce roku 2022. Cena se v jednotlivých zemích mohou lišit. Další informace vám sdělí váš lokální distributor Yamaha.

Originální příslušenství Yamaha

Yamaha nabízí celou řadu originálního příslušenství, které umožňuje jezdci přizpůsobit si své elektrokolo životnímu stylu a individuálním požadavkům. Nabídka se neustále rozšiřuje. Veškeré podrobnosti naleznete na adrese www.yamaha-motor.eu/

Nulové emise s uhlíkovou neutralitou

Společnost Yamaha souběžně s představením celé řady dvoukolových elektrovozidel od elektrokol až po skútry a rychlostní elektrokola také usilovně pracuje na svém cíli stát se do roku 2035 výrobcem s nulovými emisemi CO2. To podtrhuje skutečnost, že tato značka je připravena a schopna přijmout tuto výzvu a plně vstoupit do nové éry elektrovozidel, která mění pohled nejen na městskou mobilitu.

Vícekanálové distribuce: místo pro zákazníky pro bezproblémový nákup elektrokol Yamaha

S důrazem na jistotu maximální spokojenosti každého zákazníka od počáteční poptávky až po nákup a dodání nového elektrokola vyvinula Yamaha systém vícekanálové distribuce pro bezproblémový nákup.

Systém staví na nové platformě pro elektronický obchod, která spolupracuje s novou sítí eBike Experience Centres v rámci stávající evropské sítě Yamaha PTW. Hlavní výhodou vícekanálové distribuce je to, že zákazníci mohou navštívit centrum Yamaha eBike Experience Centre a nové kolo si zde prohlédnout, osahat, provést zkušební jízdu a nechat si poradit od vyškoleného personálu na prodejně ještě předtím, než si produkt pohodlně objednají.

Jakmile si zákazník vybere své nové elektrokolo značky Yamaha, může svůj nákup online potvrdit a domluvit si doručení domů nebo vyzvednutí u prodejce. Tento nový špičkový systém je navržen tak, aby zákazníkům zajistil nejlepší kombinaci služeb na místě i online a zbavil je nejistoty, která je někdy spojena s čistě virtuálním prodejem bez fyzického prvku nebo interakce s lidmi.