XSR 125 Legacy

Yamaha Sport Heritage jde od úspěchu k úspěchu

Od představení prvních modelů Yamaha Sport Heritage se tento segment setkal s velkým úspěchem u jezdců všech věkových kategorií a zkušeností, kteří oceňují speciální způsob, kterým tyto stroje spojují autentický styl a individuální charakter s moderní technologií a sportovním výkonem.

Značka XSR se rychle etablovala jako nejlepší řada pro jezdce, kteří oceňují ikonické motocykly se skutečným charakterem a nefalšovaným kouzlem. Zároveň však vzdávají hold některým z nejikoničtějších modelů Yamaha z předchozí éry. Nejnovější modely XSR700 a XSR900 jsou také navrženy tak, aby poskytovaly vysokou úroveň výkonu motoru, podvozku a brzd a dávaly tak jezdcům to nejlepší z obou světů.

Rostoucí popularita

Rostoucí popularita modelů Yamaha Sport Heritage byla stimulována vlivným hnutím zakázkových úprav a zejména firemním programem Yard Built, který podpořil a usnadnil stavbu mnoha speciálních projektů některými z nejkreativnějších evropských výrobců motocyklů. Od svého vzniku projekt Yard Built vedl k vytvoření více než 60 exkluzivních jednorázových speciálů založených na sériových modelech Sport Heritage a Yamaha bude do scény Yard Built investovat i v roce 2022 a dále.

Hnutí Yard Built ukázalo, jak je sériový produkční model Yamaha ideálním plátnem, které lze proměnit ve vše od plochodrážního stroje nebo scrambleru až po café racer. Tyto modely Yamaha Yard Built ovlivněné některými z nejikoničtějších designů Yamahy z 60., 70. a 80. let a vybavené nadčasovými prvky, mezi které patří paprsková kola, historické barvy a kvalitní komponenty, znovu oživily zakázkovou scénu a posílily komunitu Faster Sons.

Filosofie Faster Sons, která svým vlastním jedinečným způsobem spojuje tradiční design se současnou technologií, inspiruje mnoho jezdců, aby si přizpůsobili své vlastní stroje a vytvořili něco velmi speciálního, co odráží jejich vlastní osobní životní styl a zároveň dodává světu motocyklů vzrušující nový rozměr. Některé z těchto retro designových prvků, jako jsou paprsková kola, jsou nyní standardním prvkem nového modelu XSR125 Legacy a podtrhují, jak tento stylový motocykl přebírá to nejlepší z minulosti a mísí to s nejnovějším designem a technologiemi.

Nový model XSR125 Legacy: Zachycení ducha motocyklistiky

Yamaha se vždy snažila stavět osobité motocykly pro nejširší možné spektrum jezdců. Od července 1955 byly potřeby a touhy jezdce při vývoji nových modelů vždy na prvním místě. Právě tato filozofie zaměřená na zákazníka umožnila společnosti vytvářet ikonické a převratné modely, které během posledních sedmi desetiletí pomohly změnit tvář motocyklistiky.

Poslání společnosti lze shrnout japonským slovem „Kando“: To znamená vytvářet hluboce uspokojující produkty, které inspirují srdce i ducha – a nový model XSR125 Legacy je dokonalým příkladem myšlenky Kando v akci.

Model XSR125 Legacy vyvinutý z mimořádně úspěšného modelu XSR125, který byl uveden na trh v roce 2021, má stejný motor VVA o objemu 125 ccm a architekturu šasi. XSR125 Legacy však těží z řady stylistických změn, které proměňují charakter motocyklu a dodávají mu jedinečný neo-retro vzhled se skutečně individuálním dojmem.

Tato vylepšení novému modelu poskytují výraznou siluetu a individuální charakter, které posilují jeho spojení s klasickými motocykly Yamaha z minulosti a zároveň podtrhují étos značky Sport Heritage.: „Inspirováno minulostí, určeno pro budoucnost“. Model XSR125 Legacy je skutečně postaven tak, aby byl součástí budoucnosti pro každého jezdce, ať už začínajícího, zkušeného nebo vracejícího se k ježdění, který oceňuje nadčasový styl a hledá nejmodernější technologii motoru a podvozku, která mu zajistí kvalitní jízdu.

Lehká paprsková kola

Model XSR125 Legacy je vybaven řadou pro něj specifických funkcí, které harmonicky spolupracují a vytvářejí stroj s jedinečným charakterem, který jistě ocení mnoho jezdců milujících nadčasový styl. Lehká paprsková kola připomínají designy používané na průkopnických závodních strojích Yamaha z 60. a 70. let a jsou zásadní pro autentický vzhled a dojem z tohoto nového motocyklu Sport Heritage.

Zlaté ráfky

Klasická paprsková kola XSR125 Legacy jsou vybavena hliníkovými ráfky zlaté barvy s nádhernou povrchovou úpravou, které podtrhují vynikající kvalitu konstrukce motocyklu a jeho pevné spojení s některými minulými ikonickými modely Yamaha.

Kombinace paprskových kol a zlatých ráfků zasazená do celočerné kapotáže a šasi propůjčuje tomuto 125ccm neo-retro motocyklu skutečně individuální charakter a nadčasový vzhled, který dokonale vystihuje ducha filozofie Faster Sons.

Speciální barvy a grafika

Nová grafika byla vyvinuta tak, aby odrážela vzhled modelů XSR s větší kapacitou a zdůraznila úzké rodinné vazby řady Sport Heritage. Zlaté a stříbrné proužky zvýrazňují klasický tvar zaoblené palivové nádrže, zatímco minimalistická zlatá grafika na bočních panelech ladí se zlatými ráfky.

Nádrž, boční panely a blatníky jsou provedeny v černé barvě Historic Black, zatímco černý rám Deltabox, kyvná vidlice, upside-down přední vidlice a kryty motoru zajišťují stylový a decentní vzhled, který dokonale odpovídá charakteru tohoto nového motocyklu s objemem 125 ccm.

Vysoce výkonné pneumatiky Metzeler Karoo

Nová paprsková kola modelu XSR125 Legacy jsou osazena vysoce výkonnými pneumatikami Metzeler Karoo, které jsou navrženy tak, aby podpořily zábavný výkon tohoto lehkého modelu Faster Sons. Jejich terénní vzorek tento nový motocykl Sport Heritage dokonale doplňuje a podtrhuje jeho schopnost nabídnout vzrušující jízdu v řadě situací.

Dvoudílný hliníkový kryt tlumiče výfuku

Modely XSR Sport Heritage jsou známé svým smyslem pro detail a použitím kvalitních komponent a nový XSR125 Legacy není výjimkou. Kromě řady krásně zpracovaných hliníkových držáků a příslušenství je tento lehký motocykl Faster Sons vybaven dvoudílným hliníkovým krytem tlumiče výfuku, který podtrhuje jeho sportovní specifikaci.

Výrazná silueta XSR

Při bočním pohledu na model XSR125 Legacy není díky výrazným horizontálním liniím pochyb o jeho rodokmenu. Speciální kombinaci paprskových kol a vzpřímené jízdní polohy a plně odhalenou mechanickou konstrukci a přitažlivý naháčový vzhled jistě ocení každý jezdec, ať už nový či zkušený, který přesně ví, co od svého motocyklu chce.

Špičkový 11kW motor o objemu 125 ccm

Model XSR125 Legacy je poháněn jedním z nejoceňovanějších a nejúspěšnějších motorů v kategorii 125 ccm. Tato výkonná a spolehlivá čtyřventilová kapalinou chlazená jednoválcová pohonná jednotka o objemu 125 ccm splňující normu Euro5 má stejný design, který používají modely MT-125 Hyper Naked a R-125 Supersport. Tento vysoce uznávaný motor, který produkuje celých 11 kW, což je maximální přípustný výkon v licenční třídě A1, je všestranně silný.

Jedním z klíčových technologických prvků je systém variabilního řízení ventilů (VVA) Yamaha, který motoru umožňuje dosahovat vysokého točivého momentu při nižších otáčkách a zároveň vynikajícího výkonu při vyšších otáčkách. Díky tomu je model XSR125 Legacy skvělým pomocníkem v různých situacích, od rychlé jízdy po dálnici až po pomalejší jízdu po polních cestách, a dostatek točivého momentu také zajišťuje živé zrychlení.

37mm upside-down přední vidlice

37mm upside-down vidlice modelu XSR125 Legacy díky černé povrchové úpravě dokonale ladí s černým rámem a motorem motocyklu a je součástí prvotřídní specifikace, která je ještě působivější vzhledem k tomu, že tento neo-retro motocykl o objemu 125 ccm je k dispozici za tak dostupnou cenu. Ať už jedete horskými zatáčkami, proplétáte se městským provozem nebo vyrážíte na víkendový výlet, tato přední vidlice je konstruována tak, aby motocykl spolehlivě udržela na silnici a přitom nabízela precizní ovládání.

Pevný a lehký rám Deltabox

Legendární rám Deltabox společnosti Yamaha, který byl poprvé vyvinut pro její závodní motocykly Grand Prix, zajišťuje přesné zatáčení a jízdní stabilitu v přímém směru, což jezdci umožňuje využít plný potenciál nejlepšího 11kW motoru ve své třídě. S kompaktním rozvorem 1330 mm a dostupnou výškou sedla 815 mm mohou jezdci od modelu XSR očekávat hbitou ovladatelnost spolu s uvolněnou ergonomií, díky nimž je tento motocykl mimořádně vhodný pro širokou řadu jezdců – ať už začínajících, zkušených nebo se vracejících k motocyklům.

Stylové LED osvětlení

Dalším příkladem toho, jak XSR125 Legacy úspěšně spojuje nadčasový retro styl s moderní technologií, je high-tech osvětlení. Hlavní světlomet LED s klasickým kruhovým vnějším pouzdrem s obrysovým světlem LED vytváří silný paprsek pro vynikající viditelnost v noci, zatímco kompaktní zadní světlo LED zdůrazňuje lehký a elegantní profil štíhlé a sportovní zadní části.

Hlavní vlastnosti

  • Lehká paprsková kola opatřená zlatými ráfky
  • Speciální barvy a grafika
  • Vysoce výkonné pneumatiky Metzeler Karoo s terénním vzorkem
  • Dvoudílný hliníkový kryt tlumiče výfuku
  • Výrazná silueta
  • Nejlepší 11kW motor EU5 o objemu 125 ccm ve své třídě
  • 37mm upside-down přední vidlice
  • Přirozeně vzpřímená jízdní poloha
  • Kruhový LED světlomet a LED zadní světlo
  • Lehký a pevný rám Deltabox
  • Lehká ovladatelnost a jisté držení na silnici
  • Barevně sladěné lakované blatníky
  • Mírně stupňovité lavicové sedlo
  • Kvalitní vzhled a povrchová úprava s hliníkovými díly
  • Kruhový LCD přístroj v retro stylu
  • Špičkový 125ccm model Yamaha Faster Sons
  • Ideální pro začínající, zkušené i vracející se jezdce

Barvy, dostupnost a cena modelu XSR125 Legacy

Model XSR125 Legacy bude nabízen v černé barvě Historic Black se zlatými ráfky a bude dostupný od června 2022. Cena se v jednotlivých zemích liší, pro více informací kontaktujte svého národního distributora společnosti Yamaha.

Originální příslušenství a oblečení Yamaha Faster Sons

Společnost Yamaha vyvinula širokou škálu originálního příslušenství, které majitelům modelu XSR125 Legacy umožňuje si snadno přizpůsobit jejich motocykl. Kromě široké škály jednotlivých doplňků, jako je výfuk Akrapovič, chránič nádrže, štíty, zavazadla, chrániče a mnoho dalšího, vytvořila Yamaha také tři sady originálního příslušenství – balíčky Racer Pack, Street Pack a Tracker Pack.

Zákazníci si mohou svůj zvolený balíček nebo jednotlivé příslušenství objednat ještě před vyzvednutím svého nového XSR125 Legacy a nechat si je namontovat u prodejce Yamaha.

Řada oblečení Yamaha Faster Sons vyvinutá jako doplněk k motocyklům řady Sport Heritage zahrnuje stylová trička, svetry, kožené bundy, baseballové čepice, nášivky a další výrobky, které jsou navržené tak, aby odpovídaly nadčasovému vzhledu modelů XSR Legacy.