Ultimátní zbraň na trati: Limitovaná edice modelu Yamaha R1 GYTR PRO k 25. výročí

K oslavě 25 let ikonického modelu R1 připravila Yamaha exkluzivní výkonnostní balíček vyvinutý pro závody

U příležitosti 25. výročí ikonického modelu R1 nabídne společnost Yamaha Motor Europe prostřednictvím své sítě obchodů GYTR PRO Shop zákazníkům jedinečnou příležitost vyzkoušet si výkon, s jakým se vyhrávají světové šampionáty, a to díky řadě výkonných dílů Genuine Yamaha Technology Racing (GYTR®) PRO vyvinutých v rámci závodních programů Yamaha World Superbike a mistrovství světa ve vytrvalostních závodech.

Řada výkonných dílů GYTR PRO, navržená stejnými inženýry z Yamaha Motor Research & Development Europe (YMRE), kteří jsou zodpovědní za vývoj vítězného stroje R1 na mistrovství světa superbiků WorldSBK, poprvé zpřístupňuje zákazníkům značky Yamaha výkon na úrovni mistrovství světa superbiků WorldSBK.

Řada výkonných dílů GYTR PRO pro R1 zahrnuje mimo jiné mimořádně pevný a lehký karbonový zadní pomocný rám, který byl navržen tak, aby se do něj vešla jak upravená palivová nádrž s nižším těžištěm, tak řídicí jednotka Magneti Marelli. Přední vidlice Öhlins FGR a zadní tlumič TTX s pneumatickým seřizovačem předpětí nabízejí předvídatelnější jízdní vlastnosti a stejnou úroveň nastavení odpružení, jakou mají k dispozici profesionální silniční závodníci Yamaha. Podsazená kyvná vidlice, vyvinutá speciálně pro závodní program Yamaha WorldSBK, zlepšuje maximální úhel náklonu a přilnavost zadní části, zatímco brzdové komponenty Brembo vpředu i vzadu poskytují maximální brzdný výkon. Kapotáž z uhlíkových vláken je velmi pevná, lehká a byla navržena společně se štítem tak, aby poskytovala optimální aerodynamické vlastnosti.

K dispozici je také modul GYTR PRO Electronic System (GPES), nejmodernější balíček pro řízení motoru a shromažďování dat vyvinutý společností YMRE pro mistrovství světa superbiků WorldSBK a mistrovství světa ve vytrvalostních závodech FIM. Modul GPES je vybaven nejmodernějšími elektronickými softwarovými systémy podpory jízdy, jako je řízení zdvihu předního kola, řízení rozjezdu, řízení brzdění motorem, nastavitelné tankování a řízení trakce, a dodává se se základním nastavením připraveným k jízdě, které představuje vynikající výchozí bod pro doladění na trati.

Vytvoření takovéto řady jedinečných výkonných dílů si vyžádalo roky vývoje na té nejvyšší úrovni, přičemž jezdci Yamaha WorldSBK Toprak Razgatlıoğlu a Andrea Locatelli spolu s testovacím jezdcem Niccolò Canepou hráli v procesu vývoje klíčovou roli. Ambasador značky Yamaha a devítinásobný mistr světa Valentino Rossi dostal při představení konceptu GYTR PRO na veletrhu EICMA model R1 vybavený vybranými výkonnými díly GYTR PRO.

U příležitosti 25. výročí modelu R1 objednala společnost Yamaha Motor Europe exkluzivní sérii 25 strojů R1, které budou ručně postaveny od podvozku a budou vybaveny kompletní řadou výkonných dílů GYTR PRO. Edice R1 GYTR PRO k 25. výročí bude sestavena výhradně zkušenými techniky v jedné z 25 prodejen GYTR PRO po celé Evropě a díky speciálnímu pamětnímu lakování, které zdobí závodní kapotáží z uhlíkových vláken, bude okamžitě zřejmé, že se jedná o dokonalý závodní stroj.

Edice R1 GYTR PRO k 25. výročí, která se může pochlubit specifikací tak blízkou závodním motocyklům Yamaha pro mistrovství světa, jak je to jen možné, je možné objednat pouze online, přičemž zákazníci mohou také určit, ve kterém obchodě GYTR Pro Shop bude motocykl připraven přesně podle jejich požadavků.

Aby si mohli každý z 25 majitelů plně uvědomit neuvěřitelný potenciál edice R1 GYTR PRO k 25. výročí, stráví navíc jeden den na závodním okruhu s týmem specializovaných techniků Yamaha. Po úvodní přípravě na trati projdou majitelé přesně stejným procesem, jaký používají týmy Yamaha pro mistrovství světa s jezdci, jako je Toprak Razgatlıoğlu, aby vyladili nastavení motocyklu podle svého specifického jízdního stylu.

Kombinace exkluzivní, v závodech osvědčené specifikace edice R1 GYTR PRO k 25. výročí a technických znalostí, které jsou k dispozici v obchodech Yamaha GYTR PRO, poskytuje zákazníkům značky Yamaha jedinečnou příležitost vlastnit bezpochyby nejlepší model R1.

Jelikož je k dispozici pouze omezený počet 25 motocyklů, musí si potenciální majitelé pospíšit, aby jim tato šance neunikla. Kliknutím sem získáte veškeré podrobnosti a zaregistrujete svou rezervaci, kde si vyberete obchod GYTR PRO SHOP, ve kterém vám bude edice R1 GYTR PRO k 25. výročí ručně postavena přesně podle vašich požadavků.

Andrea Dosoli: manažer silničních závodů společnosti Yamaha Motor Europe

„Řadu výkonných dílů GYTR PRO jsme vyvíjeli společně s našimi závodními programy pro mistrovství světa superbiků a vytrvalostních závodů, abychom našim zákazníkům mohli nabídnout skutečně jedinečnou úroveň výkonu. U příležitosti 25. výročí modelu R1 jsme spojili motocykl, celou řadu výkonných dílů GYTR PRO a znalosti a zkušenosti našich profesionálních obchodů GYTR, abychom poskytli řešení na klíč pro ty zákazníky značky Yamaha, kteří vyžadují to nejlepší. S edicí R1 GYTR PRO k 25. výročí mají naši zákazníci možnost užít si jedinečný motocykl; motocykl, který je tak blízko specifikacím našich závodních strojů pro mistrovství světa, jak je to jen možné, aniž by museli uzavřít smlouvu s Yamahou na účast v závodech WorldSBK nebo EWC.“

Eric de Seynes: prezident a generální ředitel společnosti Yamaha Motor Europe

„Uvedení řady výkonných dílů GYTR PRO je událostí, na kterou jsme všichni ve společnosti Yamaha Motor Europe hrdí. Nyní jsme schopni nabídnout technologie vyvinuté ve spojení s našimi závodními programy WorldSBK a EWC přímo našim zákazníkům. Řada GYTR PRO, navržená našimi závodními inženýry WorldSBK a testovaná našimi profesionálními jezdci, představuje vrchol současných možností, pokud jde o zpřístupnění naší závodní technologie našim zákazníkům. Jedinečné je také toto řešení na klíč, které nabízíme k oslavě 25. výročí modelu R1 a který jsem měl tu čest představit během akce Yamaha Racing Experience v Mugellu. Každý z exkluzivních kusů edice R1 GYTR PRO k 25. výročí bude ručně sestaven s kompletním sortimentem výkonných dílů GYTR PRO zkušenými techniky v jednom z našich obchodů GYTR PRO, který také poskytne technickou podporu během vyhrazeného dne seřizování a příprav na závodním okruhu. Je to proces, který kromě našich profesionálních závodníků zažije jen málokdo.“