Nový NIKEN GT 2019 rozšiřuje řady sportovně cestovních motocyklů

Životní cesty pro všechny jezdce
Cílem společnosti Yamaha bylo vždy vytvářet inovativní, úchvatná konstrukční řešení, která ve svém oboru představují naprostou špičku. Jízda na motocyklu je více než cokoli jiného symbolem svobody. Společnost Yamaha si předsevzala, že bude vyrábět motocykly, na kterých se jezdci dostanou na nová místa a prožijí nezapomenutelné okamžiky.
Po rozšíření svého sortimentu sportovně cestovních strojů o model NIKEN má nyní společnost Yamaha v nabídce pro tuto kategorii velmi specifické a jasně definované modely - NIKEN, Tracer a FJR1300. Tato různorodost staví naši společnost do jedinečné pozice, kdy může nabídnout špičkový výběr tříkolových i dvoukolových motocyklů a uspokojit tak potřeby všech zákazníků.
Společnost Yamaha je zastáncem výroby dostupných sportovně cestovních motocyklů a svou snahu dokládá modelovou řadou pro rok 2019, která je širší než kdykoli dříve. Od cenově dostupného modelu Tracer 700 po exkluzivní špičkový NIKEN GT dokáže Yamaha nabídnout všem jezdcům úchvatné možnosti cestování.
NIKEN: Dokonalé jízdní vlastnosti pro jízdu v zatáčkách
Rok 2018, kdy byl představen radikální tříkolový motocykl NIKEN, přinesl do motocyklového světa zcela nové zážitky z jízdy.
Model NIKEN s inovativní technologií vícekolového podvozku s náklonem a dvojitou vidlicí upside down je předurčen nabídnout ty nejúchvatnější zážitky při průjezdu zatáček a současně jezdcům poskytnout větší jistotu v jakýchkoli podmínkách. Díky větší kontaktní ploše mezi pneumatikami a povrchem vozovky zajišťují dvě přední kola se schopností náklonu vyšší míru přilnavosti přední části, která se projevuje zejména při jízdě v zatáčkách a při brzdění. Tento jedinečný, dynamický charakter modelu NIKEN zajišťuje jízdní vlastnosti a projev, jaké žádný jiný motocykl nemůže nabídnout.
Ohlas veřejnosti na různých demo turné motocyklu NIKEN konaných v roce 2018 po celé Evropě se stala přesvědčivým důkazem přízně, kterou si tento převratný motocykl získal, přestože zpočátku přistupovali jezdci k tříkolovému designu poněkud zdrženlivě.
Všichni, kdo dostali příležitost vyzkoušet si tento skvěle technicky vybavený tříkolový sportovně cestovní stroj, potvrzují jeho pozoruhodnou schopnost jistého projíždění zatáček i v nepříznivých podmínkách. Potenciální zákazníci pak uvádějí, že ovladatelnost motocyklu NIKEN skutečně přináší do segmentu sportovně cestovních motocyklů zcela nový rozměr.
Pro lepší pochopení modelu NIKEN je zásadní mít možnost se na něm projet. Motocykl se v současné době dostává k dealerům Yamaha a ti, kteří neměli možnost se zúčastnit evropského demo turné NIKEN, si nyní mohou jízdu na jedinečném tříkolovém stroji vyzkoušet na vlastní kůži.
Vždy, když se objeví nový technický přístup, mnoho lidí - motocyklisty nevyjímaje - se často změně brání a raději zůstávají u osvědčených řešení. NIKEN však dokazuje, že stačí jedna jízda a díky své schopnosti nabídnout úchvatné zážitky při průjezdu zatáček zahajuje tento jedinečný motocykl novou éru pojetí sportovně cestovních motocyklů.
Nový NIKEN GT: Nekonečná jízda zatáčkami
Tříkolový design modelu NIKEN přesvědčil většinu jezdců, kteří našli odvahu opustit konvenční řešení a vyzkoušet něco nového. NIKEN byl stvořen, aby exceloval v nepříznivých podmínkách. Dokonale se proto hodí pro celoroční jízdy za každého počasí po náročných horských silnicích.
Nový NIKEN GT nabízí kromě tříkolového designu celou řadu speciálních prvků a poskytuje tak ještě lepší vlastnosti pro cestování na dlouhé vzdálenosti a vyšší míru pohodlí pro jezdce i spolujezdce.
Vyšší čelní štít modelu NIKEN GT zajišťuje lepší ochranu horní části těla před větrem a vlivy počasí, speciálně navržené komfortní sedlo zpříjemňuje sportovní jízdu na dlouhé vzdálenosti jezdci i spolujezdci. Prvotřídní polotuhé boční brašny z materiálu ABS o objemu 25 litrů jsou lehké, kompaktní a nabízejí snadnou manipulaci. Pohodlí zvyšují rovněž integrovaná madla pro spolujezdce na zadní části nosiče.
Vyhřívané rukojeti jsou zárukou jízdního komfortu za jakéhokoli počasí. Jezdci se zobrazují informace o stupni vyhřívání na přístrojovém panelu. K dispozici je také přídavná 12V zásuvka pro napájení a nabíjení různých zařízení. Model GT je standardně vybaven hlavním stojanem, se kterým lze pohodlně zaparkovat nebo na dlouhých cestách provádět běžnou údržbu řetězu a kontrolu pneumatik.
NIKEN je díky inovativnímu tříkolovému designu a radikálním tvarům kapotáže středem pozornosti všude, kde se objeví. Pro ještě větší exkluzivitu je nový NIKEN GT nabízen ve dvou nových barevných kombinacích dostupných pouze pro tento model - Nimbus Grey s černými vidlicemi a Phantom Blue s vidlicemi zlaté barvy.
Exkluzivní prvky modelu NIKEN GT
• Sportovně cestovní motocykl do každého počasí, na kterém lze jezdit dlouhé vzdálenosti po celý rok
• Vysoký štít
• Pohodlné sedlo
• Vyhřívané rukojeti
• Polotuhé boční brašny z materiálu ABS o objemu 25 litrů
• Zadní nosič s madly pro spolujezdce
• Hlavní stojan
• Druhá zásuvka 12 V DC
• Speciální barvy kapotáže a barevné provedení vidlic pro model GT
Klíčové vlastnosti modelů NIKEN GT a NIKEN
• Nejnápaditější design v kategorii sportovně cestovních motocyklů
• Bezkonkurenční schopnosti zatáčení
• Přilnavost přední části, jistota vedení stopy a brzdný účinek na jakémkoli povrchu
• Revoluční, výrazný a jedinečný tříkolový design
• Moderní vícekolová technika náklonu
• Velký úhel náklonu, maximálně 45 stupňů
• Zdvojená přední vidlice upside down v souladu s Ackermannovou podmínkou geometrie řízení
• Plně nastavitelné zadní odpružení
• Kapalinou chlazený tříválcový motor CP3 DOHC o objemu 847 ccm
• Systémy TCS, QSS, anti-hoppingová spojka (A&S), D-MODE, tempomat
• Hybridní rám z oceli a hliníku
Dostupnost
NIKEN GT bude dostupný od ledna 2019.
Barvy
NIKEN GT Nimbus Grey s černými předními vidlicemi
Phantom Blue s předními vidlicemi zlaté barvy
NIKEN Graphite s modrými předními vidlicemi