Nový model Yamaha XSR125: Nadčasový design pro moderní cestující

Nejmladší z Faster Sons

Zrozeno pro svobodné duše

Naprosto jedinečné modely Yamaha Sport Heritage jsou určeny pro jezdce, kteří oceňují dokonalou kombinaci skutečného historického designu s nadčasovým neo-retro vzhledem a nejmodernějšími technologiemi. Každý model XSR s jedinečným charakterem a nadčasovou přitažlivostí je navržen tak, aby poskytoval nejen vynikající zážitek z jízdy, ale aby svému majiteli umožnil podtrhnout jeho individualitu a vyjádřit jeho osobnost.

Filozofie Faster Sons společnosti Yamaha se inspiruje minulostí a zároveň pevně hledí do budoucnosti. Takový přístup se líbí všem svobodomyslným jezdcům, kteří si rádi dělají věci po svém. Celá scéna Yard Built se nechala hnutím Faster Sons inspirovat a povzbuzovat a za posledních 6 let nejuznávanější stavitelé upravených strojů z Evropy i mimo ni vytvořili mnoho radikálních a provokujících strojů, které vždycky vycházely z některého z modelů Sport Heritage.

Vzhledem k tomu, že v čele současné řady Sport Heritage stojí vlajková loď, tříválcový model XSR900, těsně podporovaný dvouválcovým modelem XSR700, nastal čas představit nový model, který zpřístupní životní styl Faster Sons zcela nové cílové skupině. Model XSR125, navržený a vyrobený podle stejně vysokých standardů kvality jako jeho starší sourozenci, nabízí mladším jezdcům příležitost zažít jedinečný zážitek z jízdy a hrdost na vlastnictví spojenou s každým modelem XSR – a díky prvotřídní kvalitě provedení a osvědčené spolehlivosti značky Yamaha si zákazníci mohou být jisti, že se jedná o stroj, který je nezklame a zachová si dobrou hodnotu i jako ojetý.


Úplně nový XSR125: Dojíždění ve velkém stylu

S modelem XSR125 bude dojíždění mnohem zábavnější. Tento nový lehký stroj je nejmladším členem rodiny Faster Sons a je vytvořen podle vysokých technických standardů zahrnujících špičkový motor značky Yamaha a rám s agilním řízením – a využívá nejmodernější technologie, které se plynule prolínají s nadčasovým historickým stylem. A stejně jako mnoho mladších sourozenců je i tento motocykl připraven udělat dojem.

Díky výraznému barevnému provedení inspirovanému retro stylem, nádherným detailům a prvotřídní kvalitě zpracování Yamaha je to motocykl, který si zaslouží pozornost, ať už na něm budete jezdit kdekoli. Na rozdíl od některých jiných modelů v této třídě, které se drží spíš při zemi, patří XSR125 k výrazným motocyklům s odpovídajícím výkonem, technologiemi a stylem.

Lehký, hbitý a zábavný

Tento nový motocykl byl navržen tak, aby byl lehký, obratný a příjemný pro každodenní jízdy – je tedy ideální volbou pro širokou škálu řidičů s řidičským oprávněním kategorie B1*, kteří hledají alternativu ke čtyřkolkám, a také pro stávající jezdce s řidičským oprávněním A, kteří ocení vynikající hodnotu a působivé technické parametry modelu XSR125.

Jezdce, kteří s jízdou na motocyklu začínají, uklidní pohodlná vzpřímená jízdní poloha, hladké odpružení a snadné a lehké ovládání – a jak noví, tak stávající jezdci ocení zábavnou povahu nejnovějšího motocyklu Yamaha z řady Sport Heritage.
* V dané zemi mohou existovat různá omezení podle platných místních zákonů.

Ryzí a nadčasový styl XSR

Stejně jako všechny ostatní modely řady Yamaha Sport Heritage charakterizují model XSR125 výrazné barevné kombinace, které jsou ovlivněné některými legendárními modely Yamaha z minulé éry. Barevné varianty Redline, Tech Black a Impact Yellow s výrazným horizontálním motivem v kombinaci s dalšími prvky, jako je zaoblená nádrž, dlouhé ploché sedlo a kruhový světlomet, dodávají tomuhle novému modelu 125 odvážný a jedinečný vzhled, který podtrhuje DNA Faster Sons – a stejně jako XSR900 a XSR700, i nový XSR125 vzdává hold minulosti a zároveň hledí do budoucnosti, protože je vybavený nejmodernějšími technologiemi včetně kompletního LED osvětlení a LCD přístroje.

Nejlepší 11kW motor o objemu 125 ccm ve své třídě

Motocykl XSR125 pohání rychle reagující čtyřventilový kapalinou chlazený jednoválcový motor EU5 o objemu 125 ccm, který je stejné konstrukce jako motory použité u mimořádně úspěšných modelů MT-125 Hyper Naked a R125 Supersport. Tato sofistikovaná a vysoce spolehlivá pohonná jednotka dosahuje plného výkonu 11 kW, což je maximální povolený výkon v kategorii řidičského oprávnění A1, a patří tak k nejvýkonnějším ve třídě.

Jedním z významných technologických prvků modelu XSR125 je systém variabilního řízení ventilů (VVA) Yamaha, který umožňuje motoru dosahovat velkého točivého momentu při nižších otáčkách a zároveň vynikajícího výkonu při vyšších otáčkách. Výsledkem je motocykl, který se snadno a příjemně používá ve městě a zároveň dokáže poskytnout vzrušující jízdu na dálnici – a celý zážitek z jízdy je ještě příjemnější a uspokojivější díky krásně vyladěnému výfuku, který zvýrazňuje silný charakter jednoválcového motoru.

Protože model XSR125 plně vyhovuje normě EU5, lze s ním díky nízkým emisím jezdit i v centrech měst, kde platí stále přísnější předpisy o kvalitě ovzduší, a je tak ideálním strojem pro dojíždění.

37mm přední vidlice USD

Aby bylo dosaženo prvotřídní přilnavosti k vozovce spolu s citlivým ovládáním a snadnou a příjemnou jízdou, je model XSR125 vybaven 37mm přední vidlicí USD. Vidlice s kultivovaným chodem a černou povrchovou úpravou, která doplňuje nadčasový charakter řady Sport Heritage, hraje důležitou roli v tom, že je tento cenově dostupný motocykl pro dojíždění tak pohodlný a svižný v různých jízdních situacích. Přední část USD také podtrhuje celkovou prémiovou specifikaci modelu XSR125, který je zároveň jedním z cenově nejdostupnějších modelů v kvalitní třídě do 125 ccm.

Stylové pneumatiky s terénním vzorkem

Motocykly Yamaha Sport Heritage jsou inspirované minulostí a konstruované pro budoucnost a pneumatiky modelu XSR125 s výrazným terénním vzorkem zdůrazňují nadčasový vzhled stroje a zároveň zaručují vysokou trakci. Kombinace široké zadní pneumatiky 140/70-17 a přední pneumatiky 110/70-17 spolu s lehkými 10paprskovými koly z lehké slitiny zajišťuje nízkou neodpruženou hmotnost a citlivou odezvu odpružení, takže zaručuje jistý charakter jízdy se snadným a předvídatelným ovládáním a je tak ideální volbou pro začínající motocyklisty.

Technicky vyspělé LED přední a LED zadní světlo

Dalším příkladem cenově dostupné prvotřídní specifikace modelu XSR125 je osazení propracovaným LED osvětlením. LED světlomet má klasický tvar kruhového pláště, který ztělesňuje jedinečnou kombinaci klasického stylu s nejmodernějšími technologiemi, zatímco kompaktní LED zadní světlo podtrhuje agilní a lehký vzhled motocyklu.

Pevný a lehký rám Deltabox

Podvozek má vyspělou konstrukci rámu Deltabox společnosti Yamaha s dvojitými vzpěrami, které vedou v přímé linii od hlavy řízení k čepu kyvné vidlice a vytvářejí extrémně pevný a zároveň lehký podvozek. Podvozek s kompaktním rozvorem 1330 mm a dostupnou výškou sedla 810 mm je navržen tak, aby model XSR125 vyhovoval jezdcům různých velikostí. Díky vzpřímené jízdní poloze a uvolněné ergonomii je tento lehký motocykl ideální pro řidiče s řidičským oprávněním B1*, kteří hledají příjemnější, efektivnější a úspornější způsob dopravy do města a po městě.
* V dané zemi mohou existovat různá omezení podle platných místních zákonů.


Prémiové detaily

Jen málokterý jiný model v této kategorii je schopen nabídnout takovou cenovou dostupnost v kombinaci s tak působivými parametry, celý motocykl navíc zdobí řada prémiových prvků. Kromě již popsané vidlice USD, LED předního a zadního světla a plně výkonného motoru VVA o objemu 125 ccm a výkonu 11 kW je tento lehký motocykl Sport Heritage vybaven celou řadou atraktivních prvků, jako je sedlo typu „tuck and roll“, lakované blatníky a hliníkové držáky zdůrazňující pozornost věnovanou detailům, díky nimž tento motocykl vyniká.

Kruhový LCD přístroj

Každý detail modelu XSR125 je navržen tak, aby odpovídal filozofii Faster Sons, v níž se nadčasový design snoubí s moderními technologiemi. Dokonalým příkladem tohoto přístupu je kruhový LCD přístroj se saténově černým povrchem s kruhovým ukazatelem LCD se zářivě chromovaným okolím. Inverzní LCD přístroj zobrazuje jasné a snadno čitelné informace, zatímco neo-retro vzhled dokonale doplňuje kulatý světlomet, lakované blatníky a tradiční barvy a grafické prvky.

Hlavní vlastnosti

  • Nejlepší 11kW motor EU5 o objemu 125 ccm ve své třídě
  • Nadčasový neo-retro design
  • 37mm přední vidlice USD
  • Pohodlná jízdní poloha
  • Kola z lehké slitiny
  • Stylové pneumatiky s terénním vzorkem
  • Klasický kruhový LED světlomet a LED zadní světlo
  • Lehký a pevný rám Deltabox
  • Agilní, snadné a jisté ovládání
  • Lakované blatníky
  • Sedlo typu „tuck and roll“
  • Hliníkové držáky
  • Kruhový LCD přístroj v retro stylu


Barvy, dostupnost a ceny modelu XSR125

Barevné kombinace modelu XSR125 charakterizuje výrazný horizontální motiv, který umocňuje nadčasový design a dodává tomuto modelu čistý vzhled s univerzální přitažlivostí. K dispozici budou tři barvy: Redline (VRSK); Tech Black (MDNM6) a Impact Yellow (CPY), každá s barevně sladěnými lakovanými předními a zadními blatníky, grafickými prvky na nádrži se dvěma pruhy a logy na bočních panelech.

Dodávky evropským prodejcům Yamaha budou zahájeny od prvního týdne června 2021. Ceny se v jednotlivých regionech liší, takže pro další informace kontaktujte národního distributora Yamaha.

Originální příslušenství a oblečení Yamaha Faster Sons

Společnost Yamaha vyvinula širokou škálu originálního příslušenství, které umožňuje majitelům modelu XSR125 snadno přizpůsobit svůj motocykl. K dispozici budou dvě sady originálního příslušenství – sada Racer, která se skládá z krytu světlometu, přední tabulky na číslo a boční tabulky na číslo, a sada Urban, která obsahuje štít proti hmyzu, hliníkový boční kryt motoru, boční kryt chladiče a boční panel.

Zákazníci si mohou sady objednat ještě před vyzvednutím nového stroje XSR125 a nechat si je namontovat u prodejce Yamaha. Všechny položky v sadách lze zakoupit také samostatně a seznam originálního příslušenství pro model XSR125 zahrnuje kromě položek v sadě také tlumič výfuku Akrapovič, držák registrační značky (LPH), boční a spodní kryt, kapotáž a nákoleníky ve stylu Café Racer a další.

Řada oblečení Yamaha Faster Sons , vyvinutá jako doplněk k motocyklům řady Sport Heritage, zahrnuje stylová trička, svetry, kožené bundy, baseballové čepice, nášivky a další výrobky, které jsou navržené tak, aby odpovídaly nadčasovému vzhledu modelů XSR.

Aplikace MyGarage

Aplikace Yamaha MyGarage představuje rychlý a snadný způsob, jak si zákazníci mohou vytvořit virtuální stroj XSR125 s řadou originálního příslušenství z domova pomocí chytrého telefonu nebo notebooku. Bezplatná aplikace umožňuje uživatelům přidávat a odebírat doplňky a vytvořit tak ideální model XSR125, jehož výsledný vzhled si mohou prohlédnout ve 3D ze všech úhlů.

Aplikace MyGarage vás zbaví dohadů při výběru příslušenství, které má být namontováno. A aby to bylo ještě jednodušší, může zákazník svůj konečný výběr poslat e-mailem vybranému prodejci, který vybrané originální příslušenství namontuje na nový stroj XSR125.

Úplné informace o originálním příslušenství a oblečení Yamaha nebo aplikaci MyGarage naleznete na adrese www.yamaha-motor.eu

MyRide

Díky bezplatné aplikaci MyRide od společnosti Yamaha si všichni jezdci na strojích XSR125 mohou užít každou jízdu i informaci ještě víc. Je k dispozici pro zařízení iOS a Android, sleduje a ukládá každou absolvovanou trasu a umožňuje uživatelům vytvářet vlastní příběhy a přidávat obrázky, které pak lze sdílet na sociálních sítích. Aplikace MyRide také uživateli umožňuje kontrolovat všechny jízdní statistiky včetně celkové vzdálenosti, nadmořské výšky, nejvyšší rychlosti, průměrné rychlosti, zrychlení a úhlu náklonu a porovnat je s ostatními jezdci.