Nová XSR700 – parťák, který vám vyloudí úsměv na tváři

Nová XSR700 – parťák, který vám vyloudí úsměv na tváři

Řada Yamaha Sport Heritage vznikla spojením moderních technologií s poctou skvělým vzorům a barevným schématům z naší minulosti. Uvedením nových modelů v letech 2021 a 2022 se řada XSR Sports Heritage dostává na novou technologickou úroveň. Tento segment dozrává, aniž by ztratil svůj rebelský charakter.

Všechny stroje XSR slouží svému účelu a mají svůj vlastní ideální terén. XSR900 vyžaduje prostředí, kde může předvést svůj výkon, XSR125 se cítí pohodlně v centrech měst, XSR700 je dokonalým spojením obou světů, protože se snadno ovládá v městském provozu a zároveň se nebojí klikatých silnic a nekonečných zatáček.

Každý jezdec si může najít svůj ideální motocykl, se kterým se ztotožní, a který bude odpovídat jeho preferencím. Spojením ikonického stylu s nejmodernějšími technickými specifikacemi, konstrukcí rámu a vývojem motoru zajišťuje filozofie Faster Sons společnosti Yamaha, že každý motocykl řady Sport Heritage má svůj vlastní jedinečný charakter a přitažlivost – což vyvolává zvláštní radost z vlastnictví mezi mnoha jezdci v komunitě Faster Sons.

Komunitě, která si osvojila všestrannost řady XSR a dokonale se s ní sžila. Společnost Yamaha je hrdá na to, že se jí podařilo vytvořit základ pro individuální vyjádření jezdců prostřednictvím více než 65 motocyklů upravených na míru v rámci programu Yard Built a na nespočetném množství strojů postavených samotnými jezdci. Platforma, na které lidé navrhují svůj dokonalý motocykl, do kterého vkládají své srdce a duši. Od kompletní přestavby až po drobná vylepšení – společnost Yamaha si cení všech projevů osobního stylu.

Nový XSR700 – zrozený k výzvám

Po uvedení XSR700 podle konceptu Šinji Kimury z roku 2015 se tento model brzy stal jedním z nejoblíbenějších motocyklů pro jezdce hledající rebelský zábavný stroj s výrazným módním nádechem. Skvělý vzhled inspirovaný historickými modely společnosti Yamaha v kombinaci s motorem CP2 s vysokým točivým momentem je zárukou nezapomenutelné jízdy. Nemluvě o úsměvu, který z tváře jezdce jen tak nezmizí.

Společnost Yamaha respektuje minulost, ale zároveň se dívá do budoucnosti a rozhodla se stávající platformu XSR700 vylepšit řadou úprav, které ji pozvedávají na vyšší úroveň. Přitom ale dbá na to, aby se neztratil všestranný charakter tohoto motocyklu.

Nový model XSR700 bude využívat známé designové prvky ovlivněné historií, jako je kapotáž v retro stylu, stupňovité sedlo nebo klasicky tvarované přední a zadní světlo. Respektuje motocykly minulosti a zároveň využívá moderních technologií, jako je ABS, LED světla nebo dosud nejúčinnější motor CP2. Dodržuje tak filozofii Faster Sons, jak byla původně zamýšlena pro tento neustále se vyvíjející segment.

Barevné inspirace

U barev pro rok 2022 se společnost Yamaha zaměřila na jeden z nejikoničtějších motocyklů své bohaté historie. Slavný dvoutaktní RD350LC z počátku osmdesátých let se stal inspirací pro moderní interpretaci barevného schématu, jehož výsledkem je svěží bílo-modrá a elegantnější černo-zlatá kombinace.

Nový design světlometů LED řady XSR

Řada Sport Heritage, která byla představena v podobě zcela nového modelu XSR125, dostala vylepšené osvětlení. Kulatý LED světlomet s děleným projektorem a půlkruhovým obrysovým světlem inspirovaný historií. Zadní světlo má klasický kulatý tvar a díky technologii LED zajišťuje optimální viditelnost. LED indikátory mají decentní tvar, jsou co nejmenší, ale zároveň zajišťují dobrou viditelnost.

Nové integrované držáky světlometů se spojují s kryty přední vidlice, takže přední část působí kompaktnějším dojmem.

Přepracované uspořádání kokpitu

Invertovaný LCD přístroj v klasickém tvaru s moderními prvky byl umístěný dopředu pro lepší přehlednost a viditelnost. Linie a umístění jsou navržené tak, aby ladily se zcela novým předním světlem, což dává motocyklu elegantnější vzhled přední části.

Nadčasový, nenucený charakter

Kromě vzhledu se odkaz modelu XSR700 zúročuje i na silnici. Všestranný charakter je tlukoucím srdcem stroje. XSR700 je motocykl, na kterém můžete jezdit, jak se vám zlíbí. Zvládne jednoduše vše – od běžného cestování až po jízdu v zatáčkách. Dostupný motocykl, který je příjemný pro začínající i zkušené jezdce. Jeho charakter se odráží v celé konstrukci. Dvoudílný rám, sestava nádrže a konstrukce sedla zůstaly z velké části stejné, čímž zůstaly zachovány snadno přizpůsobitelné vlastnosti, kterými je model XSR700 proslulý.

Vylepšení nové úrovně

S rostoucí vyspělostí modelu XSR700 došlo k několika zlepšením jak z hlediska výkonu, tak z hlediska bezpečnosti. Stejně jako jeho bratři s motorem CP2 je i model XSR700 vybaven plnokrevným motorem o objemu 689 ccm, který splňuje požadavky normy EU5. Ještě více zdokonaluje jízdní vlastnosti modelu XSR700 – ale zachovává stejnou úroveň zábavy s plnokrevným výkonným motorem.

Pro zlepšení jízdních vlastností dostal model XSR700 nové vylepšené větší 298mm přední brzdové kotouče, upravenou přední vidlici a pneumatiky Michelin Road 5. Kromě celočerných rukojetí a páček prošly technickou modernizací i spínače, které jsou příjemněji ovladatelné. Umožňují jezdci přístup k funkcím LCD přístroje během jízdy. Chladič dostal také nové boční kryty, které zlepšily celkový vzhled a umožnily posunout ukazatele směru od přední části stroje.

XSR700 XTribute – osedlejte si legendu

Všemi těmito novými specifikacemi vzdáváme hold jednomu z našich nejoblíbenějších motocyklů všech dob – modelu XT500. V roce 2022 opět představujeme model XTribute inspirovaný touto legendou značky Yamaha. Kromě jasných designových odkazů mají oba modely řadu společných důležitých vlastností, díky kterým si je snadno oblíbíte. Modely XT500 i XTribute přinášejí čistý design, bohatý výkon a všestrannost. Prostě obyčejná a poctivá zábava spojená s vysokým důrazem společnosti Yamaha na kvalitu.

Tato zvláštní kombinace nadčasového vzhledu a moderních technologií dokonale ilustruje pravého ducha filozofie Faster Sons. Díky své jedinečné specifikaci dává model XSR700 XTribute celé nové generaci jezdců možnost vzdávat hold minulosti a zároveň využívat nejmodernější technologie a užívat si jízdu naplno.

Retro barvy a grafické prvky inspirované modelem XT z roku 1981

Jedním z nejikoničtějších rysů modelu XT500, který se zasloužil o jeho více než desetiletý úspěch, byl odvážný a zároveň jednoduchý styl. Přesně tento prvek sdílí s modelem XTribute, kryty nádrží z broušeného hliníku s grafickým paketem inspirovaným modelem XT doplňují bílé blatníky a slovutné zlaté ráfky.

Kombinace krosové motorky s městským scramblerem

Ve stylu terénních motocyklů XT500 je model XTribute vybaven řídítky s hrazdou. Tato řídítka nejenže dodávají správný vzhled městského scrambleru, ale také zajišťují pohodlnou a vzpřímenou jízdní polohu. Širší řídítka poskytují větší kontrolu nad strojem v terénu a usnadňují manévrování s motocyklem i při nižších rychlostech. Pokud se zaměříme na společné rysy, najdeme zde rukojeti ve stylu terénních motocyklů a stupačky navržené tak, aby svým robustním vzhledem odpovídaly vzhledu scrambleru.

Pneumatiky s terénním vzorkem

Desetipaprsková litá kola modelu XSR700 XTribute jsou z estetických i praktických důvodů obuta pneumatikami Pirelli MT-60RS s terénním vzorkem, což přispívá ke vzhledu městského scrambleru. Pneumatiky poskytují vynikající úroveň přilnavosti a snadnou ovladatelnost na silnici i na polních cestách.

Speciální ploché sedlo a manžety vidlice

Při respektování designových zásad modelu XT500 je XTribute vybavený sedlem s plochým profilem a decentním vyraženým logem XTribute na zadní straně. Vypadá jako krosová motorka z 80. let, ale poskytuje moderní pohodlí.

Každý motocykl Yamaha Sport Heritage je navržený s důrazem na každý detail – to platí i pro model XSR700 XTribute. Přední vidlice je opatřená černými gumovými manžetami, které podtrhují celý retro dojem scrambleru. Celková jízdní poloha je přizpůsobená řídítkům s hrazdou, stupačkám a rukojetím v terénním stylu.

Lehký, kompaktní a agilní

S hmotností pouhých 190 kg s provozními náplněmi je model XSR700 XTribute jedním z nejlehčích v kategorii scramblerů. Ocelový pomocný rám a kompaktní šasi tvoří jednu z nejhbitějších a nejobratnějších konstrukcí ve třídě, díky čemuž je model XSR700 XTribute ideální pro jízdu v městském provozu i pro honbu za dobrodružstvím na otevřené silnici.

Klasický scrambler vylepšený moderními technologiemi

Skutečná krása modelu XSR700 XTribute spočívá ve způsobu, jakým kombinuje nenucenou pohodu scrambleru s moderními technologiemi. Čistě navržený motor, rám a vidlice v retro barvách s hliníkovými kryty palivové nádrže, zlatými ráfky a bílými blatníky umocňují dojem jednoduchosti a činí z tohoto motocyklu důstojnou poctu původnímu modelu XT500.

Dědictví je nová černá

Pro zdůraznění ikonického barevného schématu modelu XTribute se designéři rozhodli začernit detaily, které jsou na standardním modelu XSR700 zvýrazněné. Všechny detaily, od krytů rámu a chladiče až po držáky přístrojů, jsou vyvedené v černé barvě, aby ladily s rámem a tmavě zbarveným motorem CP2; současně zvýrazňují bílé blatníky a špičkové hliníkové kryty nádrže.

Volitelný vysoko vedený černý výfuk Akrapovič

Již v roce 1976 charakterizovala první model XT500 nízká koncovka výfuku s vysokým tlumičem výfuku a zákazníci mohou vzdát hold tomuto vzhledu tím, že svůj model XSR700 XTribute vybaví volitelným výfukem Akrapovič. Tento vysoce kvalitní systém 2 do 1 s černým povrchem – stejně jako původní model XT500 – má radikální vzhled a drsný zvuk výfuku, což jsou klíčové vlastnosti, které doplňují charakter motocyklu scrambler a zdůrazňují prémiovou specifikaci tohoto nového modelu Faster Sons.

Hlavní vlastnosti XSR700

  • LED osvětlení řady XSR
  • Přepracované uspořádání kokpitu s integrovanými držáky světlometů
  • Vylepšené detaily designu
  • Motor CP2 EU5 o objemu 689 ccm s vysokým točivým momentem
  • Lehký a štíhlý trubkový rám
  • Navržen pro dokonalý zážitek z jízdy
  • Zážitek z jízdy podtrhující sebedůvěru
  • Barevnost a grafické prvky inspirované minulostí značky Yamaha
  • Mimořádně nízká spotřeba paliva

Hlavní vlastnosti XSR700 XTribute

  • Kompletní LED osvětlení včetně charakteristického světlometu XSR
  • Přepracované uspořádání kokpitu s černými LCD přístroji
  • Retro barvy a grafické prvky inspirované modelem XT z roku 1981
  • Motor CP2 EU5 o objemu 689 ccm s vysokým točivým momentem
  • Lehký a štíhlý trubkový rám
  • Terénní řídítka, rukojeti a robustní stupačky
  • Blokové pneumatiky Pirelli MT60RS pro jízdu na silnici i v terénu
  • Speciální ploché sedlo ve stylu XT, manžety vidlice a integrované držáky světlometů
  • Lehký, kompaktní a agilní

Dostupnost

Nové modely XSR700 a XSR700 XTribute budou u prodejců Yamaha k dispozici od dubna 2022. Podrobnější informace a místní maloobchodní cenu vám poskytne tiskový mluvčí společnosti Yamaha v dané zemi.

Barvy XSR700                      Heritage White nebo Heritage Black

Barvy XSR700 XTribute   Tech Black

Originální příslušenství Yamaha: Zcela podle vás

Jezdci, kteří chtějí svůj model XSR700 nebo XSR700 XTribute ještě více ozvláštnit, by si měli prohlédnout nabídku originálního příslušenství Yamaha.

Originální volitelné příslušenství pro každý motocykl v nabídce tvoří tři široké skupiny. Funkční díly, jako jsou štíty a kufry, jsou navržené tak, aby jízda byla co nejpohodlnější – zatímco chrániče klikové skříně a os kol pomáhají udržet každý model XSR ve skvělém stavu.

Široká nabídka stylových dílů zahrnuje chrániče páček, čelní štítky a vysoko umístěné držáky registrační značky – a výkonnostní řada zahrnuje špičkový výfuk Akrapovič 2 do 1 s černým povrchem, stejně jako tlumiče a pružiny vidlic Öhlins, seřizovací prvky Billet a mnoho dalšího.

Oblečení Yamaha Faster Sons

Řada Yamaha Faster Sons jezdeckých oděvů inspirovaných retro stylem a oblečení pro volný čas zahrnuje fantastický výběr skvělých oděvů, z nichž mnohé navrhl Roland Sands. Nabídka zahrnuje trička, pracovní košile, kožené jezdecké bundy, voskované bundy, otevřené helmy a další a neustále se rozrůstá.

Prohlédněte si nejnovější nabídku a podívejte se na vzhled Faster Sons, který se hodí pro každý motocykl Sport Heritage.

MyRide

Díky bezplatné aplikaci MyRide od společnosti Yamaha si všichni jezdci na strojích XSR700 mohou užít každou jízdu i informaci ještě víc. Je k dispozici pro zařízení iOS a Android, sleduje a ukládá každou absolvovanou trasu a umožňuje uživatelům vytvářet vlastní příběhy a přidávat obrázky, které pak lze sdílet na sociálních sítích. Aplikace MyRide také uživateli umožňuje kontrolovat všechny jízdní statistiky včetně celkové vzdálenosti, nadmořské výšky, nejvyšší rychlosti, průměrné rychlosti, zrychlení a úhlu náklonu a porovnat je s ostatními jezdci.