Nová barva Cyan Storm pro modely Yamaha Hyper Naked, verze MT-09 pro řidičské oprávnění skupiny A2 a vylepšený motor EU5 pro MT-03

Nová barva Cyan Storm pro modely Hyper Naked Yamaha

Velmi úspěšná řada Yamaha MT nabízí celkem 7 modelů od 125 ccm až po 1000 ccm a široký výběr motocyklů Hyper Naked, které byly navržené s ohledem na správnou kombinaci výkonu a stylu v každé fázi jezdecké kariéry – od dospívajícího začátečníka po zkušeného experta.

Nikoho nepřekvapí, že do tohoto segmentu patří některé z nejprodávanějších modelů Yamaha, například velmi oblíbené modely MT-07 a MT-09, které se od svého uvedení na trh trvale drží na předních příčkách prodejních žebříčků.

Pro rok 2022 budou všechny modely MT v nabídce s výjimkou modelů SP k dispozici v nové barvě Cyan Storm s koly v čistě azurové barvě – zatímco šedočerná kapotáž má na zádi a vzduchových lapačích azurové a rumělkové akcenty. Je to odvážný, minimalistický vzhled, který přitahuje pozornost a dokonale odpovídá agresivnímu a sportovnímu charakteru těchto silných naháčů s vysokým točivým momentem.

Nová 35kW MT-09 a MT-09 SP

Po kompletní změně designu pro rok 2021, kdy byl představen nový motor CP3 o objemu 890 ccm s lehčím a kompaktnějším šasi, bude v roce 2022 k dispozici stále oblíbenější model MT-09 a prémiová specifikace MT-09 SP v nové 35kW verzi.

Jedná se o jeden z nejvýznamnějších počinů v historii modelu, protože rozšiřuje potenciální okruh zájemců o tento motocykl a dává každému jezdci s řidičským oprávněním A2 možnost užívat si jeden z nejzajímavějších a nejstylovějších motocyklů v této důležité kategorii. Jedinou technickou změnou je instalace nové jednotky ECU, která omezuje maximální výkon na 35 kW.

Díky tomu jsou modely MT-09 a MT-09 SP velmi atraktivní volbou pro mladší nebo méně zkušené jezdce. 

Díky motoru s lineárním průběhem točivého momentu s klikovým hřídelem crossplane je 35kW verze MT-09 působivým strojem s vynikajícím zrychlením od nízkých otáček při každém převodovém stupni, což z něj činí jeden z nejzajímavějších modelů pro řidičské oprávnění skupiny A2. Jakmile jezdec získá plné řidičské oprávnění A, má možnost nechat si u autorizovaného prodejce Yamaha přestavět svůj stroj s omezením na 70kW verzi.

Ceny se v jednotlivých regionech liší, proto se obraťte na vnitrostátního distributora Yamaha, který vám poskytne veškeré informace.

Nový motor EU5 pro MT-03

Model MT-03 je postavený s využitím DNA řady MT a je vybavený dvouválcovým motorem o objemu 321 ccm s vysokým točivým momentem, takže se skvěle hodí pro jezdce, kteří chtějí přestoupit ze třídy do 125 ccm. Působivé parametry zahrnují kromě pěkného vzhledu také 37mm obrácenou přední vidlici, dvojitá obrysová světla, středový LED světlomet a stylové přístroje s displejem LCD.

Pro rok 2022 je model MT-03 vybavený modernizovaným motorem, který nyní plně vyhovuje normě EU5. Ceny se v jednotlivých regionech liší, proto se obraťte na vnitrostátního distributora Yamaha, který vám poskytne veškeré informace.