Motocykly a skútry Yamaha pro rok 2024: Síla, která přidá další rozměr

Nová generace MT-09 a MT-09 SP, nové XSR900 GP, zcela nový městský skútr RayZR a řada nových zářivých barev motocyklů a skútrů.

V roce 2024 nabídne značka Yamaha evropským řidičům motocyklů a skútrů nejširší výběr modelů pokrývajících všechny kategorie. Společnost Yamaha Motor Company, kterou v roce 1955 založil Genichi Kawakami, se zaměřuje na vytváření inovativních a uspokojujících strojů, které jsou navrženy tak, aby svým zákazníkům nabízely KANDO – vnitřní pocit hlubokého uspokojení a intenzivního vzrušení, které pociťují při setkání s něčím výjimečně hodnotným, kvalitním a výkonným.

Od inspirativní řady FEEL, přes vzrušující modely RACE, až po stylové skútry MOVE – každá Yamaha je mnohem víc než jen součet svých částí. Motocykly a skútry Yamaha, které vymysleli, navrhli a vyrobili lidé, kteří mají skutečnou vášeň pro to, co dělají, mají schopnost dodat životu každého z nás další rozměr.

Pro rok 2024 Yamaha představí zcela přepracované modely MT-09 a MT-09 SP řady Hyper Naked s vyššími specifikacemi, zcela nový model Sport Heritage – XSR900 GP, s designem evokujícím závodní GP z 80. a 90. let – a řada Urban Mobility je posílena uvedením nového dynamického, cenově dostupného a lehkého skútru RayZR. Modely Ténéré 700 Extreme a Ténéré 700 Explore, uvedené na trh ve vybraných zemích v roce 2023, budou k dispozici na všech evropských trzích – a kromě těchto nových modelů bude k dispozici široký výběr motocyklů a skútrů Yamaha v řadě nových barev.

Hyper Naked

Před deseti lety se Yamaha inspirovala tokijským undergroundovým motorkářským hnutím – the Dark Side of Japan (Temnou stranou Japonska) – a vytvořila původní model MT-09. A od té doby modely Yamaha Hyper Naked dominují svému okolí. Agresivně stylizovaná řada MT s atletickou karoserií, motorem a podvozkem inspirovaným supersportem, a pokročilými elektronickými technologiemi, je dokonalým vyjádřením záměru, které umožňuje motorkářům všech věkových kategorií a úrovní zkušeností okusit skutečnou Temnou stranu Japonska.

Barvy

MT-10
Novinka: Midnight Cyan barva s tmavší šedou karoserií s azurovými koly a aktualizovanou grafikou.
Pokračování: Icon Blue, Tech Black

Nový model MT-09 / MT-09 35kW
Novinka: Midnight Cyan barva s tmavší šedou karoserií s azurovými koly a aktualizovanou grafikou.
Pokračování: Icon Blue, Tech Black

Nový MT-09 SP / MT-09 SP 35kW
Pokračování: Icon Performance

MT-07 / MT-07 35kW
Novinka: Midnight Cyan barva s tmavší šedou karoserií s azurovými koly a aktualizovanou grafikou.
Pokračování: Icon Blue, Tech Black

MT-03
Novinka: Midnight Cyan barva s tmavší šedou karoserií s azurovými koly a aktualizovanou grafikou
Pokračování: Icon Blue, Midnight Black

MT-125
Novinka: Midnight Cyan barva s tmavší šedou karoserií s azurovými koly a aktualizovanou grafikou
Pokračování: Icon Blue, Tech Black

V průběhu roku 2024 budou modely Hyper Naked vybaveny aktualizací výfukového systému související s dodržováním hlučnosti.

Cena a dostupnost

Nový model MT-09 bude u prodejců Yamaha k dispozici od března 2024 a model MT-09 SP od května 2024. Ostatní motocykly Hyper Naked budou k dispozici od listopadu a prosince 2023, v závislosti na modelu. Podrobné informace o místních cenách získáte u svého národního tiskového mluvčího společnosti Yamaha.

Adventure

Yamaha je významným hráčem ve světě Adventure od doby, kdy model XT500 vyhrál vůbec první Rallye Paříž-Dakar. Před 40 lety otevřela první Ténéré novou éru cestování po světě pro každého jezdce, který se chtěl vydat za hranice Next Horizon – a nejnovější řada Ténéré 700 zahrnuje modely Ténéré 700 Extreme a Ténéré 700 Explore, které budou v roce 2024 k dispozici v celé Evropě.

Barvy

Ténéré 700 World Raid
Novinka: Icon Blue s novou grafikou
Novinka: Mistral Grey s novou grafikou

Ténéré 700 Extreme
Novinka: stávající Icon Blue s novou grafikou specifickou pro tento model a zlatě eloxovanými koly

Ténéré 700 Explore
Novinka: Stávající model Tech Kamo s novou grafikou specifickou pro daný model a zlatě eloxovanými koly

V průběhu roku 2024 budou modely Adventure vybaveny aktualizací výfukového systému související s dodržováním hlučnosti.

Cena a dostupnost

Modely Adventure budou k dispozici u prodejců Yamaha od března 2024. Podrobné informace o místních cenách získáte u svého národního tiskového mluvčího společnosti Yamaha.

Sport Heritage

Motocykly Yamaha Sport Heritage v ikonických barvách a s nádherně tvarovanou karoserií zachycují skutečného ducha některých legendárních historických strojů Yamaha z minulosti. Modely XSR jsou vybaveny nejmodernějšími konstrukcemi motorů a podvozků a využívají sofistikované technologie elektronického řízení, takže přinášejí skutečně jedinečný zážitek z jízdy, při které srdce nikdy nepřestane tlouct rychleji. Nový model XSR900 GP je skutečným ztělesněním slavné závodní minulosti značky Yamaha, s ikonickým vzhledem připomínajícím motocykly Grand Prix z 80. let minulého století, ve spojení s nejpokročilejšími technologiemi dostupnými v této třídě.

Barvy

XSR900 GP / XSR900 GP 35kW verze
Novinka: Legend Red
Nová verze: XSRX730 - nová verze, s novým designem, s novým designem, s novým designem, s novým designem, s novým designem: Power Grey

XSR900 / XSR900 35kW verze
Legend Red
Pokračování: Půlnoční černá

XSR700
Novinka: Historic Blue
Nový: Stávající historická bílá s novou grafikou

V průběhu roku 2024 budou modely Sport Heritage vybaveny aktualizací výfukového systému související s dodržováním hlučnosti.

Cena a dostupnost

Model XSR900 GP bude u prodejců Yamaha k dispozici od dubna 2024, modely XSR900 a XSR700 budou k dispozici od února 2024, resp. března 2024. Podrobnější informace o místních cenách získáte u svého národního tiskového mluvčího společnosti Yamaha.

Sport Touring

Modely Yamaha Sport Touring poháněné motory s vysokým točivým momentem a ergonomickým podvozkem s aerodynamickými kapotážemi zvládnou vše od transkontinentální cesty, přes víkendové výlety, až po každodenní dojíždění. U modelů GT je k dispozici standardní výbava se zavazadly.

Barvy

Tracer 7 / Tracer 7 35kW verze
Novinka: Stávající barva Midnight Black s novou grafikou a barevným předním blatníkem.
Novinka: Stávající model Icon Performance s novou grafikou a barevným předním blatníkem.
Novinka: Stávající model Redline s novou grafikou a barevným předním blatníkem

V průběhu roku 2024 budou modely Sport Touring vybaveny aktualizací výfukového systému související s dodržováním hlučnosti.

Cena a dostupnost

Model Tracer 7 bude k dispozici u prodejců Yamaha od října 2023. Podrobnější informace o místních cenách získáte u svého národního tiskového mluvčího společnosti Yamaha.

Supersport

Žádný jiný výrobce nenabízí tak kompletní řadu prémiových strojů Supersport. Každý model, od R1M a R1 o objemu 1000 ccm, až po R125 o objemu 125 ccm, má závodní DNA značky Yamaha, což zaručuje, že každý stroj řady R je připraven poskytnout ten nejúžasnější zážitek z jízdy. Kromě modelů určených pro silniční provoz zahrnuje řada také specializované závodní stroje, jako jsou modely R1 GYTR, R6 GYTR a R6 RACE, které byly vyvinuty pouze pro závodní a okruhové použití.

Barvy

R1M
Novinka: Icon Performance s barevnými a grafickými změnami

R1
Novinka: Icon Blue s barevnými a grafickými změnami
Novinka: Midnight Black s barevnými a grafickými změnami

R1 GYTR
Pokračování: Primer White

R7 / R7 35kW verze
Novinka: Icon Blue s barevnými a grafickými změnami
Novinka: R77 - nové provedení, nové provedení, nové provedení, nové provedení, nové provedení: Midnight Black s barevnými a grafickými změnami

R6 GYTR
Nová: Tech Black s aktualizací sady GYTR

R6 RACE:
Pokračování: Primer White

R3
Novinka: Icon Blue se změnami barvy a grafiky
Nový: Yamaha Black s barevnými a grafickými změnami

R125
Nový: Icon Blue s barevnými a grafickými změnami|
Nový: Midnight Black s barevnými a grafickými změnami

V průběhu roku 2024 budou modely Supersport vybaveny aktualizací výfukového systému související s dodržováním hlučnosti.

Cena a dostupnost

Modely R1M, R1 a R6 GYTR budou u prodejců Yamaha k dispozici od listopadu 2023 a modely R7, R3 a R125 budou k dispozici od prosince 2023. Podrobnější informace o místních cenách získáte u svého národního tiskového mluvčího společnosti Yamaha.

Sport Scooter

Dynamická řada MAX společnosti Yamaha je nejúspěšnější řadou ve světě sportovních skútrů. Vše začalo v roce 2001 s ikonickým modelem Yamaha TMAX, skutečně pozoruhodným strojem, který před dvěma desetiletími zcela změnil trh tím, že nabídl výkon a ovladatelnost motocyklu s jednoduchostí a pohodlím skútru. V roce 2006 pak původní modely XMAX otevřely zcela nový trh a představily tisícům zákazníků zábavný, stylový a ekonomický způsob dojíždění - s možností užívat si dynamickou a sportovní jízdu ve volném čase o víkendech.

Nejnovější propojená řada MAX, která nabízí každému dokonalý zážitek z jízdy a zároveň vzbuzuje bezkonkurenční hrdost na vlastnictví, představuje jeden z největších kroků vpřed v konstrukci sportovních skútrů Yamaha za poslední roky.

Barvy

Pro rok 2024 budou všechny modely Sport Scooter k dispozici v jedné nové a stávající barvě.

TMAX Tech MAX
Novinka: Dark Magma
Pokračující verze: Tech Black

TMAX
Novinka: Icon Black
Pokračování: Sword Grey

XMAX 300 Tech MAX
Novinka: Dark Magma
Pokračování: Tech Black

XMAX 300
Novinka: Icon Black
Pokračování: Sonic Grey

XMAX 125 Tech MAX
Novinka: Dark Magma
Pokračování: Tech Black

XMAX 125
Novinka: Icon Black
Pokračování: Sonic Grey

Cena a dostupnost

Všechny modely sportovních skútrů budou k dispozici u prodejců Yamaha od prosince 2023. Podrobnější informace o místních cenách získáte u svého národního tiskového mluvčího společnosti Yamaha.

Urban Mobility 1/2

Nový dostupný skútr RayZR

RayZR je snadnou a cenově dostupnou volbou pro začínající uživatele, kteří hledají spolehlivost, jednoduchost, sportovní vzhled a nízkou cenu pro svou městskou dopravu. Tento cenově výhodný skútr s dynamickým designem karoserie ve stylu motocyklu je poháněn úsporným motorem Euro 5 Blue Core o objemu 125 cm3 se speciálním elektrickým posilovačem Power Assist pro rychlejší akceleraci.

RayZR váží pouhých 99 kg, což z něj činí nejlehčí skútr značky Yamaha, a je hbitý v rušném městském provozu, navíc je vybaven úložným prostorem pod sedlem, do kterého lze uložit přilbu* nebo nákupní tašku. Ekologický systém Start & Stop skútru RayZR automaticky vypne motor, když skútr zastaví na semaforech nebo křižovatkách, čímž se sníží spotřeba paliva až o 4 % – a nový inovativní generátor Smart Motor zajišťuje velmi tiché startování motoru.

V mnoha zemích lze na skútru RayZR jezdit s řidičským průkazem skupiny B** – a díky proslulé spolehlivosti značky Yamaha a široké síti prodejců dává tento skútr s konkurenceschopnou cenou městským jezdcům příležitost pořídit si prémiovou značku, u které je klid na cestách samozřejmostí.

Cena a dostupnost

RayZR bude k dispozici u prodejců Yamaha od března 2024. Podrobnější informace o místních cenách získáte u svého národního tiskového mluvčího společnosti Yamaha.

Barvy

RayZR
Novinka: Červená eloxovaná barva
Novinka: Nový model RayZR s barevnou variantou 4,5 mm: Půlnoční černá

Urban Mobility 2/2

Pohyb po městě je na skútru Yamaha Urban Mobility jednodušší a příjemnější. Díky skutečně rozmanité nabídce, která zahrnuje dvoukolové a tříkolové modely od 125 ccm až po 300 ccm – a také elektrický skútr – uspokojí řada Urban Mobility společnosti Yamaha mnoho různých životních stylů a vkusů.

Tříkolky Tricity (300 ccm/155 ccm/125 ccm) poskytují pocit větší jistoty na mokrém nebo hrbolatém povrchu, takže jsou ideální pro nové jezdce – a Tricity 300 lze v mnoha zemích řídit s řidičským průkazem skupiny B.** Spolu s nejprodávanějším modelem NMAX 125 a také větším modelem NMAX 155, spolu se snadno ovladatelným modelem D'elight a elektrickými NEO's, Yamaha nadále nabízí nejlepší řadu alternativních dopravních řešení pro město.

* V závislosti na tvaru přilby se některé modely nemusí hodit.

** Podle platných místních zákonů mohou v jednotlivých zemích platit omezení a restrikce. Společnost Yamaha navíc doporučuje všem jezdcům, aby před jízdou na jakémkoli dvoukolovém nebo tříkolovém vozidle absolvovali výcvikový kurz.

Barvy

Pro rok 2024 budou všechny modely Urban Mobility k dispozici v jedné nebo více nových barvách, s výjimkou modelů NMAX 125/155 a NEO's, u kterých zůstávají všechny barvy zachovány.

Tricity 300
Novinka: Zen Green
Pokračování: Modrá Petrol, šedá Power

Tricity 155
Novinka: Zen Green
Pokračování: Modrý benzín, matná šedá

Tricity 125
Novinka: Zen Green
Pokračování: Modrý benzín, matná šedá

D'elight
Novinka: Mléčně bílá
Novinka: Power Black
Novinka: Trendy červená

Cena a dostupnost

Všechny modely Tricity (300/155/125) budou k dispozici u prodejců Yamaha od ledna 2024. D'elight bude k dispozici od května 2024. Podrobnější informace o místních cenách získáte u svého národního tiskového mluvčího společnosti Yamaha.