Model 2024 Ténéré 700 Extreme

Yamaha posiluje svou špičkovou řadu Adventure

Od svého uvedení na trh v roce 2019 se model Ténéré 700 stal jedním z nejprodávanějších modelů Yamaha. Model Ténéré, poháněný vynikajícím motorem Yamaha CP2 o objemu 690 cm3 s vysokým točivým momentem a vybavený všestranným podvozkem s prémiovými systémy odpružení, je nejúspěšnějším motocyklem ve své kategorii.

Společnost Yamaha se vždy snaží nabídnout zákazníkům rozmanitý výběr, který by odpovídal jejich různým životním stylům a potřebám. Pro rok 2024 tak bude špičková řada Adventure této značky dále posílena a zpestřena uvedením modelu Ténéré 700 Extreme.

Ténéré 700 Extreme – tvrdý offroadový výkonný stroj

Název motocyklu hovoří za vše – jedná se o hardcore off roadového jezdce s prodlouženým odpružením s dlouhým zdvihem a širokou škálou speciálních podvozkových komponentů navržených tak, aby ještě více umocnily jeho podstatu pro jízdu kdekoli.

Pro prvotřídní jízdní vlastnosti v terénu s lehkou obratností v nerovném terénu je Ténéré 700 Extreme vybaveno prémiovým plně nastavitelným systémem odpružení KYB s 20mm prodlouženým zdvihem vpředu i vzadu (ve srovnání s modelem Ténéré 700). Pro mimořádně hladký chod předního odpružení jsou vidlice ošetřeny odolnou povrchovou úpravou Kashima, která pomáhá eliminovat zadrhávání při nižších rychlostech – a zlatě zbarvená povrchová úprava vnitřní trubky vidlice také podtrhuje celkový dojem kvality motocyklu.

Plně nastavitelné odpružení KYB lze efektivně nastavit pro různé postavy jezdců a různé styly jízdy, což z modelu Ténéré 700 Extreme dělá pořádného drsňáka. Tento nejnovější model Ténéré je určen pro jezdce se zkušenostmi z motokrosu nebo endura, kteří chtějí přidat na výkonu v nejnáročnějším terénu, a dodává kategorii Adventure nový vzrušující rozměr.

Továrně vybavený lehkými titanovými stupačkami, stejně jako hliníkovým chráničem chladiče a vodítkem řetězu, je tento motocykl Adventure s vysokou specifikací připraven osvědčit se v široké škále extrémních podmínek. Jeho dvoudílná sestava předního blatníku se skládá z barevně sladěného blatníku vysoké úrovně ve stylu enduro a samostatné spodní části chránící před nečistotami a úlomky – zatímco plošší jednodílné rallye sedlo umožňuje rychlé a snadné řazení s hmotností těla.

Jeho vertikální 5palcový TFT měřič má 3 samostatná témata, včetně displeje ve stylu silniční knihy Rally Raid pro efektivní navigaci v zadní části mimo. Mezi další exkluzivní prvky tohoto vzrušujícího přírůstku do rodiny Ténéré patří lehké titanové stupačky soutěžního typu s o 35 % větší plochou pro snížení tlaku na podrážky bot – a pro zvládnutí těch nejnepříznivějších povrchů je světlá výška motocyklu zvýšena na 260 mm.

Závodem prověřený výkon a špičková odolnost ve své třídě

Vynikající terénní vlastnosti modelu Ténéré vyzdvihli tovární jezdci Yamahy Alessandro Botturi a Pol Tarrés, kteří se svými motocykly vítězně absolvovali nejtěžší světové závody rallye.

Poté, co Tarrés a Botturi vytvořili historii na TransAnatolia Rally Raid, kde obsadili epické 1. - 2. místo, budou mít s modelem Ténéré 700 Extreme 2024 premiéru v poslední etapě italského šampionátu Motorally Raid TT, která se koná od 20. října v Olbii.

Díky špičkovému odpružení KYB s dlouhým zdvihem, vysoce kvalitním komponentům podvozku a modernizovanému měřiči TFT je Ténéré 700 Extreme pozoruhodně schopný stroj, který může dobrodružné jezdce dovézt do divočiny i dále k dalšímu horizontu.

Ténéré 700 Extreme: Klíčové vlastnosti

Plně nastavitelná 43mm přední vidlice KYB Kashima s povrchovou úpravou, zdvih kola 230 mm (o 20 mm více než u modelu Ténéré 700).
Plně nastavitelný zadní tlumič KYB piggyback, zdvih kola 220 mm (o 20 mm více než u Ténéré 700)
Světlá výška 260 mm (o 20 mm více než u modelu Ténéré 700)
Třemi tématy propojený 5palcový vertikální TFT měřič s možností volby obrazovky ve stylu roadbooku Rally Raid
Levý boční panel spínačů s přepínačem jízdních režimů
Lehké titanové stupačky s vysokou přilnavostí a o 35 % větší plochou
Ploché jednodílné sedadlo s 20mm dodatečným polstrováním, které poskytuje vyšší výšku sedadla 910 mm
Barevně sladěný přední blatník vysoké úrovně
Hliníkový síťovaný chránič chladiče
Vedení řetězu
Zlatě eloxovaná hliníková paprsková kola

Cena a dostupnost

Ténéré 700 Extreme bude v Evropě k dispozici od modelového roku 2024. Podrobnější informace o dostupnosti a místní ceně získáte u svého národního distributora Yamaha.

Barvy

Ténéré 700 Extreme bude k dispozici v modré barvě Icon Blue se speciální grafikou.

Ténéré Spirit Experience

Společnost Yamaha se zcela zasazuje o to, aby každý jezdec dostal příležitost užít si své Ténéré naplno v nejrůznějších jízdních situacích. Díky exkluzivní nabídce Ténéré Spirit Experience se mohou majitelé Ténéré zúčastnit nejslavnějších světových závodů Rally Raid s oficiálním týmem Yamaha.

Zážitek Ténéré Spirit Experience, který jménem společnosti Yamaha provozuje manažer týmu Ténéré World Raid Team Marc Bourgeois prostřednictvím své společnosti MBSM, je určen majitelům vozů Ténéré, kteří chtějí posunout svou dobrodružnou jízdu na jinou úroveň a poznat skutečnou chuť Rally Raid, ale bez intenzivního tlaku soutěže, a zároveň mít možnost poznat krásy, které krajina poskytuje.

Ténéré Spirit Experience je kompletní 360stupňový balíček, který zahrnuje přípravu, lety, přepravu kol a všechny aspekty účasti na vybrané rallye. Každý jezdec si může před soutěží vybrat, zda chce navštívit centrum Ténéré, pokud chce získat výuku jízdních nebo navigačních dovedností, a MBSM se postará o vše ostatní od začátku do konce - včetně každodenních předsoutěžních briefingů, logistiky, technické pomoci, montáže GPS trackeru, snídaně, večeře a kempování.

Program Ténéré Spirit Experience 2024 zahrnuje některé z nejslavnějších soutěží Rally Raid, počínaje prosincovým Africa Eco Race, následovaným dubnovou Morocco Desert Challenge, květnovou Hellas Rally a TransAnatolia.
Další rallye budou oznámeny v průběhu roku, takže další informace najdete na adrese: https://tenere-spirit-experience.com/en/.

Originální příslušenství Yamaha, oblečení pro dobrodružství a jezdecké vybavení

Společnost Yamaha vyvinula řadu balíčků a individuálního originálního příslušenství, které majiteli motocyklu Ténéré 700 Extreme umožňují snadnou personalizaci motocyklu.

Zákazníci si mohou balíčky a příslušenství objednat ještě před převzetím nového motocyklu a nechat si je namontovat u svého prodejce Yamaha. Všechny položky v balíčcích lze zakoupit i jednotlivě.

Řada jezdeckého vybavení Yamaha, vyvinutá jako doplněk k motocyklům řady Adventure, zahrnuje textilní víceúčelové jezdecké bundy a kalhoty. Řada oblečení Adventure navíc nabízí výběr mikin a triček pro opravdové milovníky Ténéré.

Aplikace MyGarage

Aplikace MyGarage společnosti Yamaha představuje rychlý a snadný způsob, jak si zákazníci mohou vytvořit virtuální model Ténéré 700 Extreme s řadou originálního příslušenství, a to v klidu domova prostřednictvím svého chytrého telefonu nebo notebooku. Bezplatná aplikace umožňuje uživatelům přidávat a odebírat příslušenství a vytvořit si tak ideální motocykl, přičemž hotový výsledek si mohou prohlédnout ve 3D ze všech úhlů.

MyGarage vás zbaví dohadů při výběru příslušenství, které chcete namontovat, a aby to bylo ještě jednodušší, může zákazník svůj konečný výběr poslat e-mailem vybranému prodejci Yamaha, který vybrané originální příslušenství namontuje na nový Ténéré 700 Extreme.

Kompletní informace o originálním příslušenství a oblečení Yamaha nebo o službě MyGarage naleznete na adrese www.yamaha-motor.eu.

MyRide

Bezplatná aplikace MyRide od Yamahy dává jezdcům na Ténéré 700 Extreme možnost získat více potěšení a informací z každé jízdy. Je k dispozici pro zařízení se systémy iOS a Android, sleduje a ukládá každou projetou trasu a umožňuje uživatelům vytvářet vlastní příběh a přidávat fotografie, které lze sdílet na sociálních sítích. MyRide také umožňuje uživatelům prohlížet si všechny statistiky jízdy včetně celkové vzdálenosti, převýšení, maximální rychlosti, průměrné rychlosti, zrychlení a úhlu náklonu a porovnávat se s ostatními jezdci.

Pro Ténéré 700 Extreme je MyRide také aplikací, která umožňuje připojení, takže jezdci mohou na palubní desce zobrazovat oznámení o příchozích hovorech a zprávách.